НАСЛОВНА » Налажење сродне душе у 16 година.

Налажење сродне душе у 16 година.

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Налажење сродне душе у 16 година.

Гледање 1 чланака - 1 до 7 (од 7 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #1835
  Анонимни

   Помаже Бог. Имам шеснаест година и размишљам доста о стварању породице. Знам да је још рано за то, али ствар је у томе што ја још нисам ступио у неку ,,озбиљну везу“. Верујем да ћу, ако је то у складу са Божјом вољом, наћи своју сродну душу. Међутим, као што сам рекао, за сада нисам нашао такву девојку и некад мало губим наду да ће се то десити. Шта могу рећи је да мислим да ме је Бог, чак шта више, спасао најмање једанпут од тога да ступим у заблуделу везу са девојком. Дошао сам овде тражећи помоћ у томе шта требам радити и како је исправно трагати за сродном душом јер мислим да можда у нечему грешим. Претпостављам да требам још стрпљив бити, али све једно је добро посаветовати се код других, искуснијих људи. Свако добро.

   #1844

   Bog ti pomogao, brate

   Ne postoji univerzalan odgovor na ovo pitanje, ali daću ti univerzalan odgovor za mnoga pitanja. Ako zaista to želiš, da pronadješ osobu s kojom ćeš provesti ostatak svog života živeći hrišćanski, po zapovestima Božijim, onda slušaj šta ti Gospod kaže:

   Мф.7:7 Иштите, и даће вам се; тражите, и наћи ћете; куцајте, и отвориће вам се.

   Мф.7:8 Јер сваки који иште, прима; и који тражи, налази; и који куца, отвориће му се.

   Мф.7:9 Или који је међу вама човјек од кога ако син његов заиште хљеба, камен да му да?

   Мф.7:10 Или ако рибе заиште, да му да змију?

   Мф.7:11 Када, дакле, ви, зли будући, умијете даре добре давати дјеци својој, колико ће више Отац ваш небески дати добра онима који му ишту?

   Ali ja bih ti preporučio da poslušaš i “najmanjeg“ medju apostolima Pavla:

   1Кор.7:1 А за оно што ми писасте: добро је човјеку да се не дохвата жене.

   1Кор.7:9 Ако не могу да се уздржавају, нека се жене и удају; јер је боље женити се и удавати неголи упаљивати се.

   1Кор.7:28 Ако ли се и ожениш, ниси сагријешио; и дјевојка ако се уда, није сагријешила. Али ће такви имати невољу тјелесну, а ја бих да вас поштедим.

   1Кор.7:29 А ово кажем, браћо, да је остало мало времена; од сада и они који имају жене да буду као да их немају,

   1Кор.7:30 И који плачу као да не плачу, и који се радују као да се не радују, и који купују као да ништа немају,

   1Кор.7:31 И који овај свијет употребљавају као да га не употребљавају: јер пролази обличје овога свијета.

   1Кор.7:32 А ја хоћу да сте ви безбрижни. Ко је неожењен брине се за Господње, како ће угодити Господу;

   1Кор.7:33 А ко је ожењен брине се за овосвјетско, како ће угодити жени.

   1Кор.7:7 Јер хоћу да сви људи буду као и ја, али сваки има сопствени дар од Бога, овај овако, онај онако.

   Neka ti Gospod Bog naš, Isus Hristos pomogne da doneseš pravi izbor za sebe, jer prvi put je dobar, ali drugi bolji, a na tebi je da išteš od Boga ono što On zna da je najbolje za tebe.

   Prosti, brate, meni grešnome.

    

    

    

    

   Број корисника који су захвалили аутору: 1
   #1847
   Bodin Kravljanac
   Учесник

    Бог ти помогао брате.

    Има прича о једном руском свештенику који је био при самом крају студија, а није упознао особу којом би се оженио. Зато се помолио Богу са надом и рекао да ће сутра отићи у цркву и упознати се са првом девојком коју сретне на улазу у цркву. Тако је учинио, на крају се заиста оженио њом и изродили су пуно деце. Потребно је, дакле, у свему имати веру и наду у Бога, али и памети – јер дотични свештеник није рекао: ,,Упознаћу се с’ првом коју сретнем на улазу у дискотеку или супер-маркет.“ Него је своју будућу супругу тражио у цркви.

    Тако и ти брате. Буди стрпљив, имај поверење у Бога и – девојку тражи на местима која одговарају твојим интересовањима. У какву земљу сејеш, такав ће ти плод бити, где жену тражиш, такву ћеш и наћи. Ако са таквим настројењем идеш, чак и у аутобусу ако је упознаш – неће бити случајно. И пре брака не буди лењ: све гледај шта ради и како се понаша и родитеље јој обавезно упознај. Каква је пре брака, таква ће ти бити и у браку.

    Број корисника који су захвалили аутору: 1
    #1857
    Анонимни

     Хвала на одговорима. Често се поуздам у Бога и верујем у њега, али некад мало изгубим наду. Требало би више у њега да се уздам.

     #1867
     Богдан М.
     Учесник

      Помаже Бог, брате Филипе. Ја ти се јављам као брат који је слилан теби, имам 16 година, тако да те разумем у потпуности. Веруј мени на реч, не требаш се ничег бојати, млад си, живот је пред тобом, твоја принцеза чека на тебе, ускоро ћеш је наћи. Ја сам тако нашао моју лепшу половину, баш у цркви. Тако и ти, немој гледати девојке по клубовима и кафићима, јер не можеш од тих девојака очекивати да буду другачије од атмосфере где су. У цркви су већина девојака добре и часне, само пажљиво, никад не можеш знати да ли је та девојка ту искрено. Желим ти да што пре нађеш душу, брате мој, драги Филипе! Љуби Господа као што Он тебе љуби и не бој се ничег, биће како треба бити! Поздрав од мене! 🙂

      Број корисника који су захвалили аутору: 1
      #1871
      Анонимни

       Бог ти помогао брате Богдане! Ја живим у мањем месту и нема баш пуно девојака мојих година, а да иду у цркву. Са обзиром на то, тешко је да ћу овде пронаћи своју сродну душу. Искрено, чак и ако те не познајем, драго ми је што си ти успео у томе. Нека ти је са срећом! Поздрав!

       #1873
       Богдан М.
       Учесник

        Брате, такођер сам из малог места, једна девојка долази на литургију. Чак и да није ни ње, као што је случај код тебе, не треба губити веру. Млад си, упознаваћеш нове људе, путоваћеш, наћи ће се негде и место за тебе, по овим плавим небом. Држи ми се и нек те Бог чува!

        Број корисника који су захвалили аутору: 1
       Гледање 1 чланака - 1 до 7 (од 7 укупно)
       • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.