НАСЛОВНА » Видео игрице у животу једног хришћанина.

Видео игрице у животу једног хришћанина.

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Видео игрице у животу једног хришћанина.

Гледање 1 чланака - 1 до 7 (од 7 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #1325
  Анонимни

   Помаже Бог. Интересује ме мишљење других људи о томе да ли је играње игрица грех? Ја сам са зависношћу од игрица имао велики проблем, сада много ређе ухватим себе како проводим велику количину времена играјући – због тога што имам више обавеза и желим своје време првенствено искористити за друге ствари. Међутим, као што сам рекао, и сад се дешава да проведем неколико сати играјући игрице. Свестан сам да то може бити штетно и трудим се да не заборавим на Бога, јер сам свестан да се то лако може десити ако заокупирамо себе ,,глупостима“. Знам да је претеривање грех. Да ли би требао потпуно да запоставим игрице? Мени оне сада представљају неки вид опуштања након дуго проведеног времена неспавања и много учења. Тако да, било би лепо да поделите ваше мишење о свему овоме (иначе, имам 15, скоро 16 година).

   #1326

   Бог помогао, Филипе.

   Ово што ћу рећи је моје мишљење и можда нисам у праву. Такође, да напоменем. Пошто се ситуација (мотиви играња, проведено време, садржај игара и друго) разликује од особе до особе није исти савет за свакога.

   1. Играње видео је код неких људи мотивисано незадовољством животом, односно то је покушај да се виртуелно доживи нешто што не може стварно. Ово, свакако није добро. Сам себе испитај да ли је то твој случај. И ако си сигуран да није, свеједно размисли поново неком другом приликом, јер то може бити скривено од нас. Ако због тога играш видео игре, онда престани, јер то јесте грех. Можда не неки велики, али свеједно није добро. Треба да живимо у стварности, а не у машти.

   2. Садржај неких игара је агресиван. Посматрајући себе и друге, мислим да нећеш постати веома агресиван ако играш такве игре (или гледаш такве филмове). Међутим, све, па и такве ствари (иако можда ситне) утичу на нас, па би ваљало да временом смањујеш такве садржаје, а ако можеш и у потпуности да престанеш са њима.

   3. Води рачуна и о здрављу, јер свакако ти није добро да сатима седиш за рачунаром. То није добро, чак и ако радиш нешто корисно, али, шта ћеш, некад мора. А играње видео игара (као и друштвене мреже) не мора.

   4. Постоје много гори начини провођења слободног времена: опијање, дрогирање, пушење, промискуитет.

   5. Ако једном седмично с друштвом одеш на партију неке друштвене видео-игре, или се одмориш од посла тако што ћеш двадесет минута играти неку видео игру, можеш то и даље да радиш. Ако је више од тога, смањи на неку нормалнију меру. Ти поготову можеш себи да приуштиш мало времена, пошто имаш петнаест година. Неко старији имао би сувише обавеза. Онако како си ти описао ситуацију, делује ми у реду.

   Ипак, морам да кажем. Свакако би било много боље када би у слободно време читао или био физички активан.

   #1327
   Анонимни

    Пазим да не конзумирам неки насилни садржај – то важи и за игрице које играм. Проблем са незадовољством сам имао раније, и због тога сам сваки дан сатима проводио играјући игрице. То се оцртало и на моје здравље (гојазност), али сам тај проблем решио и сада се боље осећам. Можда сам заборавио да напоменем да не искоришћавам СВО своје слободно време на игрице, понекад и уопште. Често узмем нешто да читам, виђам се са мојим друштвом… Мада, и даље се понекад деси да протраћим дан на игрицама, само много ређе него раније. Ако то наставим да контролишем, мислим да бих могао да наставим са том радњом, само је најбитније да не претерујем. Такође, као што сам већ напоменуо, не заборављам на Бога у тим тренуцима, тако да мислим да је све у реду. У сваком случају, хтео сам чути нечије мишљење, и хвала Немања на одговору! П.С. можда делује да са 15 година имам много слободног времена, али ова ,,онлајн“ настава доста утиче на то да имам много обавеза јер ми је циљ да имам добар просек у школи, па се дешава да се често вратим исцрпљен из Београда, онда имам 3-4 слободна дана, па поново морам кренути да учим.

    #1328
    petar.markovic
    Учесник

     Nemoj puno tome davati značaja,  i ja sam između 12-15 godine igrao igrice puno, to je prolazna faza, nekom ranije nekom kasnije. Počni da treniraš bilo šta (možda teretana?) izlazi, druži se više, pa će ti igrice manje padati na pamet. Usavršavaj se u svojoj struci i mimo škole ili u nečemu što voliš, npr. ako si programer uči novi jezik, medicinar čitaj nešto mimo školskog sadržaja zanimljivo. Nađi i neku knjigu koja će te zainteresovati, pa ćeš ispuniti sebi kvalitetno vrijeme i manje ćeš igrati igrice.

     Pozdrav

     #1331
     nemanja.pravoslavac
     Учесник

      Помаже Бог брате ево сличне теме ако ти може помоћи https://www.forumsvetosavlje.org/index/tema/video-igrice/

      Поздрав Немања

      #1350
      Анонимни

       Хахахаха, мислим да ме је та фаза прошла, јер сам почео радити те неке ствари које си навео, па су ми игрице заиста доста мање падају на памет, али и даље некад седнем па одиграм, него ја сам се питао да ли и то некад да избацим.

       #1351
       Анонимни

        Хвала братр Немања на одговорима, поздрав.

        Број корисника који су захвалили аутору: 1
       Гледање 1 чланака - 1 до 7 (од 7 укупно)
       • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.