НАСЛОВНА » Упокојио се наш драги о. Душан Колунџић и о. Момо Кривокапић

Упокојио се наш драги о. Душан Колунџић и о. Момо Кривокапић

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Упокојио се наш драги о. Душан Колунџић и о. Момо Кривокапић

Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #827
  Александра
  Учесник

   Христос воскресе!

   Данас смо примили две тужне вести. У Господу су уснула два дивна Христова служитеља, наш вољени прота Душан, члан Светосавља и његов активни трудбеник који је помогао многима у делу Питања пастиру, као и у другим деловима наше виртуелне духовне породице. Вредни трудбеник на Њиви Господњој, сваке године нам је слао посебно написане Посланице о Божићу и Васкрсу које је било милина читати.

   Његову топлу, благу. хришћанску душу је човек заволео истог трена када би са њом дошао у додир. Последњи пут смо се видели у Руској цркви у Београду на слави некадашње Листе Светосавља 2016. године. Чврсто је стајао у вери, нади и љубави, као чврст стуб, мисионарећи, сведочећи јасно, истинито и увек с љубављу.

   Са њим нас је напустио и о. Момо Кривокапић којег лично нисам имала прилику да упознам, али сам волела да слушам и читам његова обраћања у емисијама, чланцима и интернет странама.

   Одлазак ова два пастира осећам као лични губитак. У њима се посведочила изрека нашег Патријарха Павла који је говорио о томе да човек треба да живи тако да се, кад умре, он радује, а остали тугују. За о. Душаном и о. Момом је то тако.

   Прими, васкрсли Господе наш, у наручје Своје душе Својих верних, оданих и неуморних слугу, а нама у младим њиховим наследницима остави светилнике и чврсте стубове и ограде од вукова грабљивих.

   У Господу васкрсломе наша је нада,

   Александра

   Број корисника који су захвалили аутору: 2
   #830

   Ваистину воскресе Господ!

   Дивни прота Душан, хвала Господу што ми је дао прилику да га упознам кроз сусрете чланова Листе Светосавља.  Господ га је и сачувао од последица несреће и одржао дуго година после тога, омогућивши му да храни душе жедне Бога живога и Његове Истине.

   Проту Момира сам слушао и читао његове беседе и чланке на Светигори.  Такође прави пастир Христовог стада, који свој живот полаже за овце.

   Верујем да није случајно што су се ови дивни оци упокојили управо у дане Васкршњег славља, те да је Господ тиме пројавио њихову вечну судбину.

   Вјечнаја памјат слугама Божијим Душану и Момиру.

   #837
   Иван Ташић
   Главни модератор

    Христос воскресе!

    Драга браћо и сестре, наш сајт је много изгубио одласком оца Душана. И поред свих других обавеза и поодмаклих година увек је налазио времена да одговара на питања, да мудро посаветује, да помогне… Просто ми је чудно и неприродно да о њему пишем у прошлом времену. Никада нисам срео човека који је толико био млад у духу, а толико мудар. Из њега је избијала огромна енергија и разговор са о. Душаном је увек деловао као разговор са пријатељем са којим се знате од детињства. Нека би му Васкрсли Господ подарио рајска насеља, а његовој великој фамилији утеху.

    Иван

     

   Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
   • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.