НАСЛОВНА » Sudbina ili bozja volja

Sudbina ili bozja volja

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Sudbina ili bozja volja

Гледање 1 чланка - 1 до 4 (од 4 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #1352
  Dijana
  Учесник

   Pomaze bog,

    

   Moze li par odgovora na sledeca pitanja:

   1. Da li sudbinski partner postoji? Tacnije nije sudbinski nego pravi..kako nas Bog upucuje na to.. ili sami to biramo..

   Recimo ne ide nam sa nekim raskinemo dugu vezu ili vjeridbu… da li mislite da je to tako moralo biti ili… visa sila?

   2. Da li magija postoji, tacnije da li moze da razdvoji dvije osobe koje se recimo vole i slicno…i ima ljudi koji rade tako nesto bave se tima.. da li to moze promijeniti tok zivota..sputavati nas na nasem putu i slicno.

   Moje misljenje je da je sve Bozija volja, ako je bozija volja da to dvoje ne ostavre zajednjcki zivot ili brak , porodicu..onda se treba tome prepustiti…ili?

    

    

   Hvala.

    

   #1353

   Бог помогао.

   Уколико се говори о сродној души онако како то схвата већина људи: двоје које су створени једно за друго, са потпуно истим интересовањима, ако се споје биће вечно и потпуно срећни, а ни са ким другим не могу бити задовољни; ако се, дакле, о томе говори, онда – не, тако нешто не постоји.

   За сваког од нас (за оне који су за брак) постоји особа по Божјем промислу. Бог познаје свакога од нас, зна шта је са нама било, шта ће бити и за сваки могући случај шта би било кад би се то десило. На основу тога, Он одређује која би особа коме одговарала и како би то утицало на њих и друге људе. Ипак, свој избор Он никоме не намеће. Он нас наводи на најбољи избор, али људи ипак сами бирају.

   Треба да имамо у виду да и ако се деси да се венчамо са неком другом особом, то не значи пропаст света, Бог ће и такав избор искористити најбоље што може.

   Важно је да не правимо идола од свог супружника, чак и кад нам је Богом дан. Ниједно људско биће нас не може задовољити у потпуности, јер ниједно није савршено и бесконачно. Ако тражимо савршену срећу, то можемо наћи само у Богу (ако хоћемо).

   Након дугог објашњавања (надам се, корисног), кратак одговор на питања. Све зависи. Можда се десило због самих особа, а можда је Бог утицао на животне прилике на тај начин да су особе другачије изабрале. Магија постоји, и да ли је неко тако деловао, не може знати нико од нас. Да ли се треба одустати или се и даље борити, опет, зависи од ситуације. Најбоље би било да се поприча са неким искусним духовником, који је имао искуства са свакаквим људским животима. Он може проценити шта да се ради у конкретној ситуацији.

   #1355

   Pomaže Bog, draga braćo i sestre,

   Samo ću kratko dati svoje mišljenje na 2.pitanje.

   Sigurna sam da onome čoveku ili ženi koji se od srca mole Bogu, čitaju psaltir svakoga dana, svake nedelje idu u crkvu, poste sve postove i ispovedaju se i pričešćuju redovno, nijedna vračara, gatara, mag ili bilo ko nemože nauditi ničim i ni na koji način jer takvu osobu Bog čuva dano-noćno.
   <p style=“text-align: left;“>Slava Bogu!</p>

   #1360
   ivo.vatovic
   Учесник

    Драга Дијана,

     

    Прво, судбина не постоји … постоји Промисао Божији а друго Бог нам је дао највећи дар а то је слобода. Слободни смо да Му служимо и да Га одбацимо. Значи Бог нас неће спречити да учинимо оно што смо намерили па било то ракид везе.

    Свети оци нас уче како се треба односити према браку, нема ту много философије … кад станеш испред олтара и даш завет верности … шта је било пре није битно као и да ли је избор био добар.

    Знам да ово неће звучати поплуларно али веза за Цркву не постоји , за Цркву не постоје момак и девојка него само мајка, сестра, рођака, супруга… као и отац, брат, рођак и муж.

    Што се тиче врачања.. ђаво има силу над онима који му дају право … грешећи пред Богом … они који живе хришћанским животом и труде се да испуњавају заповести … немају потребе да брину.

     

    Има много литературе на српском о браку и породици … најбоље је да одговоре потражиш тамо.

     

    Свако ти добро од Господа желим,

     

    Иво

   Гледање 1 чланка - 1 до 4 (од 4 укупно)
   • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.