НАСЛОВНА » смејање људима

смејање људима

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ смејање људима

Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #1178
  Недељко
  Учесник

   Помаже Бог браћо и сестре.

   Приметио сам једну ману код себе (има их доста, али желим да причам сад о овој), а у питању је, смејање људима у фацу када: погреше, када кажу нешто како не треба (ево пример: од мог брата ујна, је мађарица, зна српски, али није вешта са падежима и родовима и пар пута када погреши зано сам да јој се смејем.), такође се смејем психички болесним људима и много других ствари има, којима се смејем, а не би требало. Занима ме како победити ову ману, не желим да будем такав у односу према другим људима. Доста често ми се деси да причам са неким и тај неко погреши ја кренем да „умирем“ од смеха, напраим њему непријатну саитуацију, а мени буде „лепо“.

   Хвала свима на одговорима.

   #1179
   petar.markovic
   Учесник

    Bog ti pomogao brate,

    ja bih ti savjetovao, da prije nego što sledeći put prsneš u smijeh na takvo nešto imaš na umu sljedeću misao – Šta ako se to ne daj Bože moglo meni desiti ili nekom u mojoj porodici? Zamisli sebe u toj situaciji kako bi se osjećao, radio ti to refleksno ili namjerno. Pokušaj smiriti dušu kroz molitvu, usporiti malo um od naleta izliva smijeha i stati na loptu. Sjeti se da i ti mnogo toga ne znaš u životu, a oni ti se mogu smijati, ali ipak ne rade to. Naravno, u nekim situacijama ćemo se svi nasmijati, ako kao što kažeš npr. stranac pogriješi nešto na našem jeziku, ne iz pakosti već što nam je to simpatično, ali smijati se bolesnim ljudima za bilo šta ne opravdavam. Zadobijanje smirenja nije lako, treba puno truda, ali na kraju se dobija, ako je zaslužena, po primisli Božijoj. Ako imaš smirenje u duši, nećeš imati potrebu da se smiješ, a upravo najjače sredstvo ka smirenju jeste iskrena iz srca i duše molitva.

    Nadam se da si shvatio poentu.

    Neka nas Bog čuva.

    #1186
    Анонимни

     Драги брате у Христу Недељко,

     Ево неких мојих скромних савета, па ти види да ли ти нешто користе.

     1. Самим тиме што си схватио да нешто није у реду са твојим понашањем и увидео да имаш проблем,начинио си већ велики корак ка бољем. Да би наставио даље тим путем, најбоље се темељно покај за своје досадашње понашање и исповеди то.

     2. Кад се нађеш у таквој ситуацији и видиш да ћеш праснути у смех брзо се помоли Богу кратким молитвама, на пример: „Помози, Боже“, „Господе, помилуј!“. То ће спречити зле силе да те терају да се смејеш против твоје воље. Можеш се обратити и неком свецу да ти помогне, на пример: „Свети Саво, помози!“. После би било лепо и да се у мислима захвалиш свецу када ти буде помогао.

     3. Уколико си икад, бар из шале, присуствовао призивању духова и сличноме, обавезно се покај за то и исповеди то. Јер у супротном зле силе имају већи проход ка теби и твом телу.

     4. Наравно – пости, моли се, причешћуј се. То ће те чувати на твом даљем путу.

     Свако добро од Господа ти желим.

      

    Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
    • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.