НАСЛОВНА » Sekta ili socijalna grupa?

Sekta ili socijalna grupa?

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Sekta ili socijalna grupa?

Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #1817
  Miloš Simović
  Учесник

   Pozdrav,
   Nisam član nijedne sekte. Predpostavljam da sam jednoj zapao za oko kao potencijalna meta i/ili sam im povredio člana pa je to razlog za obradu. Sem njihovog rečnika koji koriste, o njima ne znam ništa više. Ako je prepoznate molio bih Vas da mi nešto više kažete o njoj.
   Titule/zvanja su im 1.čitač, 2. poštar 3. kontrolor. Često u međusobnoj komunikaciji koriste reči ruši / blokiraj, pao / prošao,  kao i urađen/a / vraćen/a. Budala / leš rađena ˇne primaˇ ne može da se „odradi“. „Vidi“ kuma ne možemo da ga/je „ubijemo“ njime.  Vidi / ne vidi „korekcije“. Najveći im je greh odati „vezu“. Za odno/seks koriste izraz „vodim“ je/ga ili „vodi“ me ili „pratim je“ . On/ona je „visoko“ ne treba se sa njim kačiti. Deluje sam/Vidi ga policija ne može da deluje. Upecali smo ga na nju, „mlađa krv“. Na ulici od lica koje prvi put vidite u životu dobijate poruke lične prirode (aktivni su na društvenim mrežama).

   Od MUP-a odeljanja za JRM sam dobio obrazloženje da je reč o slengu koje koriste različite socijalne grupe i da ga ne mogu vezati za određenu sektu. Ako imate drugiih saznanja, voleo bi da me informišete ( nebitno da li je reč o sekti ili određenoj socijalnoj grupi ).

   #1823
   Bodin Kravljanac
   Учесник

    Драги брате,

    на који начин си ти сазнао све ово, а да ниси био у додиру са сектом?

    #1828
    Miloš Simović
    Учесник

     Dragi Brate,

     Hvala Ti na trudu i želji da pomogneš. Ulica i javni prevoz. Svesno nikada nisam prišao ni jednoj sekti.

    Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
    • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.