НАСЛОВНА » Савет за покајање

Савет за покајање

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Савет за покајање

Гледање 1 чланака - 1 до 8 (од 8 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #1538
  Анонимни

   Поздрав, Бог вам помогао,

   Пишем ово питање и одмах да вам кажем, хватам се за задњу сламку, колико год ружно рећи ово тако је, и стидим се тога. Често у задњим тренуцима се сетим Бога.
   Грешан сам, изгубио сам веру у Бога, одбијао сам да прихватим његово постојање и стигла ме је Божја казна.
   У последње време, имам предосећај да сам проклет, ништа ми не иде од руке, бизнис ми је пропао тотално, упао сам у дугове, због тога сам почео и да се коцкам да покушам да се „извадим“, псовао сам Бога проклињао све. Радио сам на црвена слова, у кући ми је општи хаос, нико нисаким не прича, неки је немир чим уђем у кућу, проналазим чудне предмете у дворишту са црвеним концима и слично. Знам да ми је људи желе зло, и то зло је ушло у моју кућу и укућане. Као мали веровао сам у Бога, стално се молио и Он је то награђивао благостањем и срећом. Чим сам мало одрастао престао сам да Му се молим и од тада сад кад погледам ми креће све по злу. Бизнис ми не иде никако, све сам покушао, до пре 2 месеца ишао је одлично, онда је почело да се стињава, а сад уопште немам посла, каткад дођем до новца, одмах ми из руке оде. Јутрос ми се пас оштенио и уместо 6-8 штенади, она оштени једно, и то једно рођено мртво. Неко ме је проклео. Мајка на моју општу препоруку да не иде отишла је код неке врачаре. (Знам да у православљу то не постоји), која јој исприча све што ми се десило у животу и шта ће се десити. (Није могла знати живи 80км од мене, нити ико зна моје проблеме сем мене). Ја више не знам шта да мислим, ум ми је пред ивицом лудила, излаз не видим, рекла је да ћу завршити у затвору до краја године. Рекла је да имам неки немир кад год сам у свом Дому, све је то истина. И ја не знам шта да верујем, размишљам да одем после доста година у цркву и да се покајем, онако изистински јер да сам грешан, грешан сам. Нити сам на сахрани рођене бабе плакао, нити ми је било жао ње, и схватам колико сам погрешио. Не могу више, морам тражити спасење и опроштај од самог Бога, јер се истински кајем и ево плачем док ово пишем. Ја стварно више немам излаз. Молим за неки савет и мишљење, хвала унапред.

   #1541
   Stefan
   Учесник

    Bog ti pomogao brate Mitre.

    Razumem u kakvoj se situaciji trenutno nalaziš.
    <p style=“text-align: left;“>Želeo bih prvo da prokomentarišem o vračari koju si pomenuo. To što ona zna šta si ti radio u svom životu, nije ništa čudno. Razlog zbog kojeg je pravoslavlje protiv vračanja i gatanja jeste to što je pravi izvor tih informacija, koje ta vračara deklamuje i samim tim impresionira svoju žrtvu, od samog demona. Objasni to svojoj majci i nemojte tražiti pomoć od takvih ljudi, jer to zlo biće koji je čovekoubica nema nameru da ti pomogne, čak i ako možda u nekim slučajevima izgleda kao da ti pomaže, veruj mi. Imaj na umu brate, da demon zna tvoju prošlost, ali mu nije dato od Boga da zna i budućnost, jer to zna samo Bog i oni kojima Bog daruje, pa može samo da je nagadja. Nekad pogodi nekad ne. To i jeste cilj takve prevare, da čovek pomisli da će mu se desiti to i to jer je vračar „znao“ o prošlosti, pa samim tim zašto ne bi „znao“ i budućnost. Ovo sve ti govorim takodje i iz mog iskustva sa tim, jer sam i ja bio obmanut od strane jednog astrologa, koji je i meni sve ispogadjao, ali kada čovek shvati od koga to dolazi bolje da batali to odmah.</p>
    Što se tiče tih konaca u dvorištu, to je takodje prizivanje demona. Najbolja borba protiv svega ovoga, jeste iskrena ispovest, prisustvo na svetoj liturgiji nedeljom pa i samo sveto Pričeśće na istoj, post ( sreda i petak i ostali postovi – ali o težini posta je najbolje da se konsultuješ sa svojim duhovnikom/sveštenikom ), iskrena molitva, savetovanje sa sveštenikom…

    Moj savet ti je da već sutra, ako možeš, odeš na liturgiju, kupiš u prodavnici Crkve „odgovaranje na liturgiji“ da bi bolje pratio liturgiju i posle liturgije da pitaš sveštenika da odvoji malo vremena za tebe i da ti uputi po koji savet. Pitaj ga slobodno ako te nešto zanima i o ispovesti, pa kad se budeš ispovedao, ako ne znaš šta da mu kažeš, slobodno mu reci da ti je to prvi put i da ne znaš kako bi trebalo da izgleda ispovest.

    I na kraju, želim da ti poručim da ne obraćaš mnogo pažnju na te konce, ili ako majka ne želi da te posluša, ili bilo šta što te snadje. Već nastoji da se najiskrenije obratiš Bogu sa najiskrenijom željom da promeniš pre svega, samoga sebe, a Gospod videći tvoju želju za promenom, neće te ostaviti na cedilu, i daće ti snagu da se izboriš sa svime što naleće na tebe, jer neće dopustiti da iskušenja prevazidju tvoju snagu. Možda me sada ne razumeš, ali mislim da ćeš vremenom shvatiti ako nisi sada shvatio.

    U kocku se takodje više ne uplići.

    Želim ti da istraješ do kraja i neka ti se Bog smiluje i pomogne.
    <p style=“text-align: left;“>Svako dobro!!!</p>

    Број корисника који су захвалили аутору: 1
    #1542
    Srdjan
    Учесник

     Брате Митре,

     правац црква и ово што си овде написао испричај свештенику. Нема другог савета нити коментара који би смо могли да ти напишемо, а да ти може помоћи.

     Свако добро,

     Срђан

     ПС. Ако је твој парохијски свештеник неки шашавко (има и таквих мада ретко) оди до најближег манастира. У сваком случају прво и пре свега у твоју матичну цркву.

      

      

      

      

      

     #1544
     ivo.vatovic
     Учесник

      Христос воскресе драги брате,

      Бог не кажњава,Он љуби.

      Када смо у заједници са Богом кроз држање заповести Њгегових и учестовањен у светотајинском животу Цркве (одлазак на литургије, исповест, причешћивање) онда нас Бог покрије благодаћу својом која нас штити од искушења и подржава у искушењима које Бог допусти. Међутим, када се удаљимо од Бога и мислимо да својим снагама можемо градити своју срећу, благодат нас напушта место благодати заузима онај други, кога зовемо непомјаник.
      Чини ми се из твоје приче да централни проблем код тебе пропали бизнис, штенци који се нису окотили да би могао да их продаш … па тек онда стање у кући. Опрости ако грешим али такав утисак одаје твоја порука.
      Брате… паре нису срећа и благостање. Паре су за већину људи који су везани за њих узрок вечне пропасти.
      Кажеш да врачара није могла знати твоје проблеме … да само ти и твоји за њих знате … зна, брате, Бог, твој анђео чувар и ђаво. Врачари су слуге ђавоље … одатле им информације.
      Шта даље? Нема много филозофије… неко од братије ти је већ писао да потражиш свештеника и да му кажеш да је потребно да издвоји мало више времена… ако нам кажеш где живиш, можда ти неко може препоручити свештеника у твом крају. Испричај му све што си испричао нама и он ће знати шта даље.
      Ти почни из почетка, заборави на новац, окрени се укућанима, тражи опроштај од свих којима си нажао учино и потруди се да угађаш другима … свима око себе а не себи и Бог ће опет бити са тобом. Он те воли више него ти сам себе али поштује човекову слободу избора. Зато брате, врати се небеском Оцу и Цркви Његовој и све ће доћи на своје место.

      Свако ти од васкрслог Христа добро желим,

      Иво

      Број корисника који су захвалили аутору: 1
      #1550
      Aleksandra
      Учесник

       <p style=“text-align: left;“>Poštovani, javljam se jer mi zaista treba nečiji savet i pomoć. Ja sam neko ko se trudi da odlazi svake nedelje u crkvu, neko ko zaista u srcu veruje u Boga. Poslednjih godina sam počela više da postim I da se molim, trudila sam se da budem svakim danom sve boljaAa. Ali Nažalost u današnje vreme je jako lako skrenuti sa puta a meni se to desilo. Naime, prošle godine sam upoznala čoveka koji mi se jako dopao izlazili smo kao prijatelji, upoznavali se, družili, jako puno razgovarali. S obzirom da sam dugo bila sama i bez partnera bila sam opčinjena i oduševljena. Posle nekoliko meseci kad smo stupili u emotivni odnos on mi je rekao da ima dve ćerke. Naravno da sam tada pitala kakav mu je bračni status i sve. Objasnio mi je kako sa suprugom nema ništa i kako je ona jako teška osoba, da nije razveden iz razloga što mu preti da neće moći da vidja svoju decu kao i nekih stvari sto se tice zajedničke imovine. Kao i da je taj odnos davno prestao i da on radi na tome još samo sudski da ga prekine. Dugo smo razgovarali, rekao je da je nesrećan, usamljen kako i on zaslužuje da bude srećan i da ima pravu osobu pored sebe. Ja sam nažalost poverovala u sve, mada sam sada svesna da sve da je tako bilo i dalje nisam smela da se upustim u taj odnos dok ne bude u svakom smislu slobodan čovek. Nekako sam bila jako sumnjicava i nesigurna u sve ali zaista nisam imala vremena ni da se preispitam jer sam 2 nedelje posle tog razgovora ostala u drugom stanju. Od tada počinjem da vidim stvari onakvima kakve jesu. On zapravo i dalje živi sa suprugom, nije a kako izgleda ni ne planira da se razvede. Stalno potencira da neće moći da vidja decu jer će mu ona zabraniti. Ja sam sada u 7mom mesecu trudnoće u jako teškom psihičkom stanju. Pre svega jer sam sama u trudnoći, pa onda jer sam izigrana I slagana a onda ono najgore je osećaj krivice koji osecam u sebi. Vremenom sam shvatila da cu morati sama da gajim dete a isto tako sam shvatila da i pored svega sto mi je rečeno ja sam se ipak umešala u tudji brak jer on itekako postoji i ni na putu da se prekine. Pre ili kasnije za moje dete će se saznati. Jako me muci pomisao kako će ta žena zbog toga patiti. Ja verujem da će on to njoj nekako objasniti I da će ostati u braku ali nikada nisam ni pomislila da cu biti neko ko se umešao u tudji brak. Jako me muci griza savest. Svesna sam da sam počinila veliki greh i izjeda mi dušu. Sa druge strane, trudna sam, zabrinuta, za budućnost deteta, boli me jer je napravljeno u grehu. Jako loše se osećam, nemam hrabrosti ni da se ispovedim. Molim vas sa iskren savet. Postoji li oprost za ovako nesto, kako je najbolje da postupim sa njim dalje? On nije rekao nikome da nosim njegovo dete niti planira, da li ja treba da kažem njegovima da dete postoji kada dodje na svet, dete nije nista krivo da se krije da postoji ?</p>
       Hvala vam unapred od srca

       #1594
       Sladjana
       Учесник

        brate Mitre sta da vam kazem dobro covek kaze demon zna prošlost al ne zna budućnost ima i druga strana .Ja idem u crkvu ali niko od mojih ne moze da ide a ona koja moze ne voli vise da ide .Ja opet idem i postim i molim ali nekako ne ide ni tako .
        A kad sam bila mala ja sam isto ko i ti verovala svim srcem ali blagostanja smo isto imali nemoj pogrešno da me razumes idem ucrkvu ali para nema ko ni leka ljubavi nema nema sloge nema drugarstva nema ničeg nema brate Mitre ne zameri i nemoj pogrešno da shvatiš nek prosti Bog dragi zasto nas napustio

        #1596
        Sladjana
        Учесник

         Draga Aleksandra kao sto rekoh tvoje od Boga je da mislis na sebe i na tu dusu sto ti Bog dao to je dete tebi dar od Boga i ono nikako ne moze biti plod nečijeg greha nego dao ti Bog Defence da ne budeš sama da te raduje i da ti pomogne.Dete u životu nije smetnja za nista nego je pomoćnik u životnoj buri ko Andjeo čuvar da ne krenemo stranputicom.Taj “momak”vecni momčić ce ostati vecni momak on trazi suknju al majčinu a vi ste mu to pružili na neki nacin san koji svi nezreli muškarci žele.

         On vas nije slagao nego vas je lagao i uvukao da se osjećate grešno i manje vredno a u stvari bio vam je zabranjena jabuka Evina.Tim sto vam je bio nedostižan hranio je ko macka svoj ego i Bog posto niste grešni je poslao andjela da se vise ne saplicete.Dal objelodaniti pa naravno da Da,boriti se za dete ne za tog odrpanca nego da dete bude zbrinuto da ima alimentaciju.Njegova zena nije vas problem njegova zena je njegov problem.

         #1611
         Анонимни

          Драга сестро у Христу Александра,
          Честитам ти на трудноћи. Не сумњам да ће све полако доћи на своје место и да ћеш бити много срећна због своје бебице.
          Свештенику се исповеди обавезно, то ће ти пуно помоћи. Нађи неког који ти одговара ако баш из прве не налетиш на погодног. Свештеник је чуо до сад милион људских греха на исповестима и неће му бити изненађујуће да тако нешто чује. Сигурно је наилазио и на сличне случајеве. Важно је и да се након тога договориш са свештеником о причешћивању, јер то чува и бебу и тебе.
          Обавезно регулиши да отац плаћа алиментацију свом детету. То дугујеш својој беби, тј. он! Недопустиво би било да дете буде закинуто за приходе за живот због нечијег (његовог) комфора! А за бебу ће ионако чути сви његови кад тад.
          И не брини, можда ти Бог пошаље мушкарца који ће бити поочим твом детету, уз кога ћеш бити срећно удата. Ја лично познајем такав пример, и од свег срца ти желим да ти Господ Бог то пошаље.
          Сви ми грешимо, погрешила си, шта сад да ради, треба исповедити и идемо даље. А беби желим благослов од Господа и да га штити целог живота.
          Ово је моје мишљење, надам се да ће ти нешто помоћи. Јави нам како ти иде.

         Гледање 1 чланака - 1 до 8 (од 8 укупно)
         • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.