НАСЛОВНА » Prokletstvo

Prokletstvo

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Prokletstvo

Гледање 1 чланака - 1 до 8 (од 8 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #1181
  Dijana
  Учесник

   Pomaze bog draga braco i sestre,

   Imam jedno pitanje koje me muci neki period.

   Naime navodno mi se putem drustvenih mreza javio covjek koji kaze da je svesteno lice i da sluzi u manastiru Zica, Kraljevo.

   Kao vidio je moju fotografiju i kaze da cu ja imati uvijek problema u ljubavi i da ce mi se svaka veza zavrsiti raskidom iili rastavom, jer vucem prokletstvo staro dugi niz godina od majke ili babe. Jer su ga i one naslijedile.

   I zbog tog prokletstva mi se ne da da ostanem u vezama koje zapocinjem.

   Naime imala sam dvije duze veze jedna 4 godine druga 2  godine i desila se vjeridba i zakazivanje svadbe ali sve se rasturilo odjednom.

   I nije ovaj covjek prvi da mi je rekao tako nesto nego mi se to desavalo i ranije ali ja nisam vjerovala nikada u to.  Cak su govorili i da su se roditelji zato i rastavili kao i baba i deda.

   Ne vjerujem ni sada..u to jer to je bozja volja.. mada ne sumnjam da zli ljudi ne postoje..pa me zanima Vase misljenje.

   Takodje mi je rekao kao da ce  biti mozda potrebno doci u manastir Zica da se odrze seanse neke kao molitve, sa nekim uljem od latica ruza bijela svijeca platno neko nemam pojima.

   Ja sam jutros otisla ovdje u mom mjestu u hramu zapalila svijecu za sebe pomolila se..kupila neke ikonice..i pogodim tacno na citanje jevandjelja jutros u Hramu.

   Mozete li mi dati savjet neki nesto, da li bi ovo moglo biti zaista istina ili?

    

   Hvala.

    

   #1182
   Stefan
   Учесник

    Bog vam pomogao!

    Mislim da je najbolji izbor da se posavetujete sa vašim duhovnikom oko toga, u hramu u vašem mestu.

    Број корисника који су захвалили аутору: 1
    #1184
    Dijana
    Учесник

     Moze li jos misljenja i savjeta od ostalih brace i sestara.

      

     Hvala puno.

     #1188
     Zeljana
     Учесник
      #1191
      Marko
      Учесник

       Бог ти помогао Дијана,треба да видиш с мајком,око проклества да видиш све детаље.Тај што ти се јавио је гатар и лажно се преставља.То није из Манастира Жиће,треба да видиш с Свештником,и да попричаш око тога проблема.

       #1195
       Marko
       Учесник

        Види на yutube,Оца Симеона из Рукумије,има где прича о проклеству.Отац Предраг Поповић,исто прича има свој yutube,канал

        #1208
        Анонимни

         Помаже Бог, Дијана,

         Ево да још нешто кажем. Последњих месеци баш читам књигу на тему коју помињеш – „Благослови, родитељске клетве, клетве и проклетства“ коју је приредила монахиња Атанасија Рашић са благословом оца Симеона, манастир Рукумија. Кошта око 300дин, а чини ми се да има и на Ју Тјубу као видео тј. аудио књиге.

         Књигу чине текстови прикупљени са више страна, који су понекад чини ми се помало и противречни. Па иако књига вреди наравно као савет, само да поменем да нисам сигурна да ли се дословно треба држати ње до детаља? На пример, ту је савет да нека проклетства може скинути само епископ. Но, у данашње време шанса да неки обичан верник доспе до епископа и убеди га да му он скине проклетство, скоро да је на жалост непостојећа?!

         Но, сигурно да и Бог зна да је стање у данашњем свету такво, па ако већ неки верник нема пут ка епископу, не сумњам да ће Бог наћи неки други начин да му помогне. Било да је у питању проклетство или не. То је неки мој лични доживљај, нек Бог прашта ако нешто грешим.

         Ево и једног одломка из књиге, а мислим да мати Атанасија не би замерила што га овде пишем, и хвала јој:

         „Ако погледамо људе око себе можемо видети да су многи врло несрећни, немају циља, трпе сиромаштво и уопштено назадују. Можемо закључити само једно: нису благословени. Ако неко није под благословом онда је под проклетством, треће не постоји. Основно је питање: Како из проклетства прећи у благослов? (…) За лично спасење није довољно само променити живот већ и начин размишљања и веровања. То је потпуна метаноја. Уједно, таква душа спасава се од проклетства али не само вечног, већ и временог, за бољи, садржајнији и испуњенији живот на Земљи.
         Кад се учинило све што се могло а неки облици проклетства који су споменути нису уклоњени, треба помоћ потражити од Цркве, нарочито од пастира који имају власт над демонима и силама зла које делују стварајући пакао од људских живота већ овде на Земљи. Основна одлика проклетства је: постојаност. Проклетство делује све док се не сломи тј. поништи. У овом случају не вреди изрека „Време лечи све ране“. Узалудно је чекати да се те ствари промене саме од себе. То се не догађа ако се особа под проклетством не почне „кретати“ према благословима. Ако човек сумња да се налази под неким видом проклетства, треба да послуша речи Господа Исуса Христа: „Молите се и даће вам се, тражите и наћи ћете, куцајте и отвориће вам се. Јер сваки који моли прима, који тражи налази. И ко куца, отвара му се.“ (Мт 7, 7-8).

         #1226
         Milica Mirkovic
         Учесник

          Дијана,

          Иди и нађи свештеника код кога можеш да се исповиједиш. Тражи мало више времена, исповиједи СВЕ СВОЈЕ гријехове и страхове. Замоли тог свештеника (монаха или не) да редовно код њега долазиш.

          Пости као што ти каже и причешћуј се као што ти каже.

          Иди на Литургију обавезно макар недељом. Вежи се за Литургију и за Христа.

          Да, постоји свашта што ми вучемо од предака али ако си добро исповијеђена, ако постиш и причешћујеш се то тебе не дотиче. Имаћемо проблеме али то тако мора у животу, посебно у животу правом, животу у Цркви.

          Све што ти долази од тих људи је од злих духова који могу да знају само нашу прошлост.

          Ми не морамо да знамо све, пусти прошлост и окрени се Љубави која нас од свега лијечи.

           

           

           

         Гледање 1 чланака - 1 до 8 (од 8 укупно)
         • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.