НАСЛОВНА » Пост , причест и правила!

Пост , причест и правила!

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Пост , причест и правила!

Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #1362
  Анонимни

   Помаже Бог!
   Хтео бих да се причестим први пут у животу распитивао сам се и морам признати да ме разни одговори више свештеника буне. Хоћу да постим од понедељка тј. од сутра па до пета и да се причестим у суботу ујутру. Па сада мене занима шта је најбоље јести за време поста. Риба јел сме? Кувано на уљу или води?Нећу постити цео пост јер још нисам спрема за то.. Ал постим среду и петак сваку за неки почетак!
   Још нешто познато ми је када дође  петак после поноћи не сме да се пије вода ни да се једе’? Јел то истина? Јер неки су свештеници рекли да може вода да се пије ники кажу да не може вода.. Ујутру да се редовно умијем оперем зубе ал да не пијем воду. Неки кажу да ништа не радим ујутру и када уђем у цркву да не љубим икону ништа, ништа тек после причеста ( ово ми је рекао човек који је посвећен цео зивот цркви) Ја не знам како да се поставим волео бих да ме стручнију људи посаветују..

   Пошто први пут идем да се причестим како ме саветујете да радим? Хвала!

   #1363
   Srdjan
   Учесник

    Помаже Бог!

    Најбоље је да сва ова питања поставиш свом свештенику (код кога ћеш се и причестити). Оно што ти он буде рекао даље се не распитуј него тако ради.
    Много тога се може чути, свашта људи причају, саветују, али је увек најбољи савет локалног свештеника, поготову по питању исхране у време поста.

    Нека ти је на здравље и спасење долазећи пост!
    Свако добро,
    Срђан

    #1364
    Анонимни

     Хвала вам на савету!
     Свако, добро Срђане.

    Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
    • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.