НАСЛОВНА » Pomoc /savet

Pomoc /savet

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Pomoc /savet

Гледање 1 чланка - 1 до 2 (од 2 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #2943
  Jelena Radoicic
  Учесник

   Potrudicu se da budem sto kraca i jasnija. Naime, od pre godinu dana sam u veri malo „dublje“, jer sam se razbolela posle koronke, i verujem da me je sam Bog spasio to vece. I pocela sam da postim svaku, sredu i petak, i po prvi put u zivotu postila i pricestila se bez ispovesti, ali to zna monah koji me je pricestio. Ja zelim da se ispovedam i pronadjem svog duhovnog oca, ali ovde nastaje problem. Naime, ja bih da to bude monah, a ko mene u kraju postiji samo jedan monah koji je moj brat dalji /rodjak, i pricali smo oko ispovesti i dao mi je knjigicu po kojoj trebam da se ispovedim, napisem na papiru sve to. Ali kad sam mu se javila tj. pustila poruku da mi se javi kad bude bio slobodan da me ispovedi, nisam dobila ni jedan odgovor. Iskreno, krivo mi je jer sam cak i planirala da ga pitam da mi bude duhovnik, ali neki moj osecaj posle ovoga je da on mozda izbegava sve to i da nema vremena jos sa mnom da se zamara. Moze li neki savet sta raditi? Da li ga jos jednom pitati ili ne? Kako vi birate duhovnika ili ste prosto desi.

   #2952

   Ево извода из неке Фејсбук групе православних верника. Сачувао сам то раније, тако да само преносим два-три поста како сам их нашао:

   „Без сумње први међу једнакима отац Симеон рукуниски, отац Јоил, отац Мојсије Гај, Јован  игуман манастира Покров Пресвете Богородице – Лешје код Параћина, Дионисије Игуман манстира Свети Стефан – Липовац код Алексинца, Јелисеј игуман манастира -Нимник Пожаревац петровац на млави тачније пут за градиште, Симеон Рукумијски игуман манастира Рукумија Пожаревац  петровац на млави тачније пут за градиште, Варнава игуман  манастира  Кувеждин фрушка Гора- Сремска Митровица,Манастир Ајдановац Блаце  отац Атанасије,Црква у Станишинцима Гоч 15 км од Врњачке бање отац Јовица,Варнава Пирковац код Сврљига ,Предраг Поповић манастир Копорин код велике плане,  Манастир Наупаре код Крушевца отац Дамаскин.Отац Стефан велика ремета,Отац Макарије Фенек ,Свети Роман архимандрит  Дамаскин ,отац Јоил у Ћириловцу, као и Митрополит кипарски Морфски Неофит . Неби некога да заборавим, Верујем да има још њима слични духовне громаде џинови, и благо нама за њих. Оtac Simeon… U Karulji. Otac Sefrafim manastir sv. Trojice Bele vode kod Ljubovija. Поред ових, нико није поменуо оца Венјамина и оца Николаја у Преображењу…“

   Број корисника који су захвалили аутору: 1
  Гледање 1 чланка - 1 до 2 (од 2 укупно)
  • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.