НАСЛОВНА » Помоћ

Помоћ

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Помоћ

Гледање 1 чланка - 1 до 4 (од 4 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #3341

  Помаже Бог!

  Потребна ми је помоћ. Наиме, имам 22 године, у вјери сам три године, иако у мом окружењу, породици, нема људи који живе литуријски живот. И ја некако у интервалима се посветим молитви, посту, одласку у цркву, па једно вријеме не и тако у круг.

  Прије него што сам се окренуо цркви, живио сам атеистички, псовајући Бога и светиње, али то ми није било проблем искоријенити у старту. Оно што мене посебно мучи јесу налети бијеса. И то се дешавало и док нисам био вјерујући, а и сад.

  Наиме, када ми нешто не иде, када се нађем у некој ситуацији која ме нервира и слично, западам у стање бијеса, у коме псујем, цијепам одјећу и слично. То траје пар секунди, десетак, али оставља последице. Након тога одмах паднем у стање кајања, разочарања што се нисам могао обуздати, туге итд.

  Иако сам свјестан колико је то лоше, ипак не могу да ријешим тај проблем.

  Да додам да се то углавном деси када своје остале хирове, гријехове, пороке сузбијем и помислим ‘е сада иде добро све’.

  Данас ми се послије три године десило да опсујем оно најсветије у том свом бијесу, чак сам и бројаницу покидао, те сам морао да се обратим на неком мјесту за помоћ.

  Праштајте и помените

  Стефан

   

   

  Број корисника који су захвалили аутору: 1
  #3342
  ivo.vatovic
  Учесник

   Бог ти свако добро дао,

   Драги брате … немаш ни најмање разлога да бринеш. Када си описао свој прилазак Цркви као да си описао мене.Додуше пре неколико деценија. Ја сам, убеђујући друге да Бога нема, дизао руке ка Небу и призивао Бога да ме спали … како се то није дешавало … то је био мој аргумент да Бога нема. Јер, да мене неко тако чачка, сигурно бих га спалио… само Бог је милостив за разлику од мене.

   Елем, сви ми имамо гомилу страсти које нас муче, да не кажем, све које постоје али једна је увек главна.
   Некад је тешко препознати која је та али код тебе је , бар се такав утисак стиче из твог писања, гневљивост. И гнев има своје узроке али има гомила књига у којима светитељи о томе пишу. Важно је да знаш да је то лоше и да те мучи као и да се против тога бориш. Парафразираћу оца Серафима Роуза када каже да се не требамо бринути што смо у лошем духовном стању јер Бог то зна него се требамо бринути када немамо поверења да Бог може да нам помогне да се избавимо од греха. Такође каже да кад год помислимо да смо у добром духовном стању, то је сигуран знак да нисмо. Ти си то осетио на својој кожи и , што је много важно, приметио си… многи страдају кад помисле да су добри али не повежу те две ствари…гордост или самоувереност после чега следи страдање што је Божији лек за самоувереност.

   Значи брате Стефане Бог је са тобом и уз тебе.
   Нећу ти открити Америку ако кажем да је теби као и сваком православном хришћанину најважније да нађе духовника који ће га водити путем спасења. То није лако … неко нађе за месец, два … а неком требају деценије. У сваком случају, исповеди твој грех парохијском свештенику а можда би било добро да њега питаш да те упути неком духовнику.Мене је Бог благословио да ми баш парохијски свештеник који је иначе млађи од мене буде духовник.

   Није добро псовати Бога али то је грех који се прашта као и сваки други.Једини грех који се неће опростити је хула на Духа Светога или одбацивање Бога јер Бог не прашта онима који опроштај не траже.

   Значи брате Стефане … радуј се јер је Бог са тобом. У „прошлом животу“ си Га псовао без проблема и кајања а сад те то баш тишти чим си се нама овде обратио.То не бива без Бога.

   Још само нешто … то увек понављам па нека ми остала браћа и сестре опросте … нађи књиге савремених светитеља који су живели у наше време и познате су им наше муке. Светитељи из 4тог века нису имали телевизор, интернет… није било развода бракова, абортуса, дрога, депресије и томе слично. Значи, потражи књиге о старцима Пајсију Светогорцу, Порфирију, Клеопи, Нектарију Егинском … ту ћеш наћи лек за многе духовне болести.

   Воли те у Христу брат твој,

   Иво

   Број корисника који су захвалили аутору: 3
   #3343
   Milivoje
   Учесник

    Pomaze Bog dje da napisem svoje pitanje ?posto sam novi u grupi?

    Број корисника који су захвалили аутору: 1
    #3344
    ivo.vatovic
    Учесник

     Бог помогао,

     у заглављу кликнеш списак форума затим главни форум па покрени нову тему.

    Гледање 1 чланка - 1 до 4 (од 4 укупно)
    • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.