НАСЛОВНА » Полна чистота и гинеколошки прегледи

Полна чистота и гинеколошки прегледи

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Полна чистота и гинеколошки прегледи

Гледање 1 чланка - 1 до 4 (од 4 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #2050

  Да ли мислите да гинеколошки прегледи који подразумевају да се у вагину стављају различити инструменти од метала (као и ултразвучна сонда која је фалусног облика и на коју се ставља кондом) нарушавају полну чистоту жене? Да ли је то полна увреда за њу и њеног мужа? Нарочито када се ради о обавезним прегледима здравих особа.

  #2051

  Прости ми драга сестро, што ти поново ја одговарам на питање

  Лк.8:43 И беше једна болесна жена од течења крви дванаест година, која је све своје имање потрошила на лекаре и ниједан је није могао излечити,

  Лк.8:44 И приступивши састраг дотаче се скута од хаљине Његове, и одмах стаде течење крви њене.

  Лк.8:45 И рече Исус: Ко је то што се дотаче мене? А кад се сви одговараху, рече Петар и који беху с њим: Учитељу! Народ Те опколио и турка Те, а Ти кажеш: Ко је то што се дотаче мене?

  Лк.8:46 А Исус рече: Неко се дотаче мене; јер ја осетих силу која изиђе из мене.

  Лк.8:47 А кад виде жена да се није сакрила, приступи дрхћући, и паде пред Њим, и каза Му пред свим народом зашто Га се дотаче и како одмах оздрави.

  Лк.8:48 А Он јој рече: Не бој се, кћери! Вера твоја поможе ти; иди с миром.

  Мислим да ћеш овде пронаћи свој одговор. Иако ти нисам директно одговорио на питање, верујем да ћеш разумети зашто сам ти одговорио овако, јер је у питању шкакљива тема која је везана искључиво за жене, а с обзиром да нисам имао никаквог искуства с тим, мој одговор је овај цитат из Јеванђеља по Луки.

  Прости ми грешноме.

  #2059
  Ивана
  Учесник

   Данице, да пробам да изнесем своје мишљење..

   Гинеколошки преглед је од Бога дат као и свака друга медицинска грана, да помогне човеку у невољи и болести.  Вођење рачуна о здрављу је Богу угодно, и према гинекологу треба да имамо однос као и према пулмологу, алергологу, дерматологу… А сваки преглед изгледа онако како је могуће да лекар прегледа пацијента. Постоје инструменти којима се прегледа глава, трбух, кости, грло, па тако и вагина. Преглед сваког органа има своју апаратуру. Стоматолог има бушилицу, гинеколог има спекулум. Ништа ту нема спорно.

   Немој прелешћивати са таквим помислима.

   Много велики подвижници, попут Ст Јосифа Исихасте и његовог духовног чада Ст Јефрема Аризонског су се ослањали на медицинску помоћ, зашто не бисмо и ми?

   ..и зашто би начин, који је једини могућ, био увредљив? тај облик је чиста анатомска приступачност, а кондом је ништа друго до хигијена…

    

   Свако добро од Господа.

   #2066
   Ljilja
   Учесник

    Danice sta ti je to polna cistota?  Ivana ti je sve rekla. Brini ti o svojoj duhovnoj cistoti i gledaj dve Hristove i 10 Bozjih zapovesti. Ne izmisljaj vrucu vodu. Vise brini kakve ti misli ulaze u glavu nego da li je UZV sonda… Doktori brinu o nasem zdravlju i pomazu nam da se ne ponasamo nehajno prema najvecem daru koji smo dobili od Boga – zivotu i koji je pteduslov da iskoristimo sve ostale darove na nase i dobro bliznjih i svoje spasenje.

   Гледање 1 чланка - 1 до 4 (од 4 укупно)
   • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.