НАСЛОВНА » Питање о студијама ПБФ

Питање о студијама ПБФ

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Питање о студијама ПБФ

Гледање 1 чланка - 1 до 2 (од 2 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #992
  Анонимни

   Помаже Бог, имам 17. година, идем у трећи разред средње школе и често нас како у школи, тако и кући спопадају са питањем „шта даље”.

   Имам велико интересовање за религију, годинама гледам јутјуб предавања разних православних теолога, солидно познајем материју хришћанства, често сам и имао дебате са пријатељима који запиткују веру и чак успео да им ако ништа променим перспективу према њој, а од недавно сам почео по први пут у свом животу озбиљно читати Библију тј. Свето писмо и то радим са великом вољом. Нисам из религиозне породице, тј. моји су само декларативни верници, и сем славе коју славимо и Божића/Васкрса, нисам имао додир са религијом са аспекта моје породице, већ искључиво самоиницијативно. Оно што ми се код религије највише свиђа је да је то у суштини родитељ свих друштвених наука, филозофија свих филозофија, историја историје итд. Самостално с времена на време идем у цркву да запалим свећу и помолим се.

   Идем у средњу електротехничку, а жеља мојих је да наставим тим путем на више школовање. Моја искрена жеља је да упишем ПБФ (из Београда сам). Међутим, оно где ми се око те одлуке ломе копља је да не желим да будем свештеник.

   И онда ме брине једно питање које је можда и глупо да се око њега мислим када је у питању ствар попут уписа Богословије, а то је шта могу да радим са тим факултетом а да не будем свештеник. Да будем професор веронауке – али добро знам да професори нису баш потребни, не само из тога већ из било које науке (сем електротехничких).

   Уколико не желим да будем свештеник, да ли не бих требао да уписујем ПБФ?

   #1002
   NAGA5000
   Учесник

    Помаже Бог пријатељу

    Ево овако моје мишљење је да ако не желиш да будеш свештеник а желиш да се окренеш Богу и религији не треба ти Богословски факултет за то  потребно је знање из теологије као и жеља за учењем коју видим да имаш и наравно не могу никако да нагласим пријатељу потребно је живети морално и по божијим законима, живи часно и поштено и имаћеш високу плату у Царству Небеском рече наш Господ стога посвети се вери и наравно студирај факултет који желиш а вери се можеш окренути свакако посећуј цркву и манастире редовно, пости, причешћуј се клони се демона и злих сила. Људи требају само да пусте Бога у своје срце и осећаће сву срећу овог света јер смо пријатељу сви деца нашег Господа.

    Свако добро.

   Гледање 1 чланка - 1 до 2 (од 2 укупно)
   • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.