- This topic has 2 одговора, 3 гласа, and was last updated Постављено пре 2 years, 8 месеци by .
Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
- Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.
› Форуми › ГЛАВНИ ФОРУМ › Pitanje
<p style=”text-align: left;”>Pomaze Bog</p>
Zelim da znam dali ako si se sa nekim posvadjao ili si ga uvredio a posle toga si se pokajao i ispovedio ali nemozes da zatrazis oprost licno od njega zato sto ti je daleko u momentu dali se to jos racuna za neoprosten grijeh
Драги брате,
Ту нема много философије … Бог је наш отац који нас воли више него ми сами себе. Ако се увредиоц искрено каје а нема начина да затражи опроштај од увређеног, ако је грех исповеђен … зашто би био неопроштен … како ти рече? Проблем је у томе што ми понекад лажемо себе јер немамо снаге да тражимо опроштај иако се кајемо па нас савест прогања.
Само стави себе у улогу оца коме је дете нешто скривило а видиш да се искрено каје и све би дало да то може да исправи… да ли би му опростио … чак и ако се стиди да тражи опроштај?
А Бог хоће да се сви спасемо и будемо једно са Њим.
Свако добро брате,
Иво
Бог ти добро дао, Зоки.
Ако си се заиста покајао и гријех исповиједио и од свештеника опроштај добио – тад не сумњај: опроштен је гријех твој. Јер је Христос ту власт (да опраштају гријехе) оставио Својим ученицима рекавши “Којима опростите гријехе, опраштају им се; и којима задржите задржани су” (Јн. 20,23). То, да ти је гријех опроштен, значи да те Праведни Судија у Дан Суда неће питати да даш одговор за ријеч коју си изрекао брату своме.
Али гледај да се, ако икако можеш, нађеш лицем у лице са тим братом којега си увриједио и да од њега затражиш опроштај. Јер, последице учињеног гријеха остају и после добијања опроштаја, док се не роде плодови достојни покајања. (Мт. 3,8)
Тренутно је 2 посетилаца на форуму - регистрованих (0), гостију (2).
Највећи број посетилаца на форуму је 387, на датум 21. август 2024., 01:44.