НАСЛОВНА » Pitanje

Pitanje

Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #2310
  Zoki Trajkov
  Учесник

   <p style=“text-align: left;“>Pomaze Bog</p>

   Zelim da znam dali ako si se  sa nekim posvadjao ili si ga uvredio  a posle toga si se pokajao i ispovedio ali nemozes da zatrazis oprost licno od njega zato sto ti je daleko u momentu dali se to jos racuna za neoprosten grijeh

   #2315
   ivo.vatovic
   Учесник

    Драги брате,

     

    Ту нема много философије … Бог је наш отац који нас воли више него ми сами себе. Ако се увредиоц искрено каје а нема начина да затражи опроштај од увређеног, ако је грех исповеђен … зашто би био неопроштен … како ти рече? Проблем је у томе што ми понекад лажемо себе јер немамо снаге да тражимо опроштај иако се кајемо па нас савест прогања.

    Само стави себе у улогу оца коме је дете нешто скривило а видиш да се искрено каје и све би дало да то може да исправи… да ли би му опростио … чак и ако се стиди да тражи опроштај?

    А Бог хоће да се сви спасемо и будемо једно са Њим.

     

    Свако добро брате,

     

    Иво

    #2323

    Бог ти добро дао, Зоки.

    Ако си се заиста покајао и гријех исповиједио и од свештеника опроштај добио – тад не сумњај: опроштен је гријех твој. Јер је Христос ту власт (да опраштају гријехе) оставио Својим ученицима рекавши “Којима опростите гријехе, опраштају им се; и којима задржите задржани су” (Јн. 20,23). То, да ти је гријех опроштен, значи да те Праведни Судија у Дан Суда неће питати да даш одговор за ријеч коју си изрекао брату своме.

    Али гледај да се, ако икако можеш, нађеш лицем у лице са тим братом којега си увриједио и да од њега затражиш опроштај. Јер, последице учињеног гријеха остају и после добијања опроштаја, док се не роде плодови достојни покајања. (Мт. 3,8)

   Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
   • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.