НАСЛОВНА » Отац који је продавао тело својих ћерки.

Отац који је продавао тело својих ћерки.

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Отац који је продавао тело својих ћерки.

Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #1586
  Недељко
  Учесник

   Помаже Бог браћо и сестре у Христу Исусу.

   Седим и размишљам о животу, не бих да се исповедам, али ми кроз главу прође, „шта урадити са новцем који је неправедно стечен“ и сетим се да сам пре пар месеци читао у  Светом Писму, причу у којој је Господ говорио, шта урадити са новцем који је неправедно стечен.

   Ја мислим да је то прича о оцу и 3 кћери, али ја ту причу никако не могу да нађем, значи нема шансе. Да ли неко зна која глава, који стих.

   Хвала унапред.

   #1599
   Анонимни

    Прича коју помињеш не налази се у Светом писму, већ је то прича из житија Св. Николаја Мирликијског, која је објављивана на неколиким порталима.

    У Патари је живео угледан и имућан човек, са три веома лепе кћери. Њега задеси невоља да изгуби све своје богатство и нагло осиромаши. У очајању и беди, немајући шта да једе ни шта да одене, човек одлучи да своју кућу претвори у блудилиште, а своје кћери у блуднице. Чувши за крајњу беду тог човека и његову злу намеру, свети Никола реши да му помогне. Поштујући речи јеванђеоске да милостињу не треба чинити пред људима колико због рекламе, толико и ради жеље да не постиди човека који из великог богатства западе у беду, свети Никола одлучи да му тајно пружи помоћ.

    Једне ноћи узе свети Никола велику кесу злата и неприметно је убаци кроз прозорчић у кућу несрећног оца. Нашавши сутрадан кесу са златницима, пресрећан и задивљен, а не могавши да објасни откуда она ту, човек ово неочекивано доброчинство приписа Божјем провиђењу. Хвалећи Господа, он одлучи да све злато које је добио да у мираз својој најстаријој кћери. Ускоро се она срећно удаде, а свети Никола, чувши да је убоги човек поступио по његовој жељи и законитим браком сачувао кћер од греха, одлучи да исту милост учини и другој кћери.

    И не прође много времена, а отац на исти начин удаде и другу кћер. Уздајући се у Бога и у чврстој нади да ће он збринути и трећу кћер, човек реши да сазна кога то тајног добротвора Бог шаље са златом. Једне ноћи, бдећи крај прозорчића, човек зачу звекет убаченог новца и потрчавши за непознатим, препознаде у њему свима знаног светитеља и избавитеља. Пресрећни отац паде к његовим ногама, поче их целивати и казивати речи хвале, али свети Никола га подиже са земље и закле да, док је жив, никоме не каже шта је с њим било.

    Број корисника који су захвалили аутору: 1
    #1637
    Недељко
    Учесник

     Извини на мом касном одговору.

     Хвала ти, знам да је нека духовна литература, али нисам био сигуран која, мислио сам да је Свето Писмо, али ипак није.

     Хвала ти на одговоро, свакако да ћу опет да прочитам.

    Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
    • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.