НАСЛОВНА » Однос цркве према лечењу биоенергијом

Однос цркве према лечењу биоенергијом

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Однос цркве према лечењу биоенергијом

Гледање 1 чланка - 1 до 4 (од 4 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #1249
  jelisaveta.knezevic
  Учесник

   Помаже Бог свима!

   Интересује ме став Српске православне цркве по питању лечења  биоенергијом.

   И отац и мајка имају здравствене проблеме. Да оздраве, човек би пробао све што је морлано и за ште верује да ће помоћи, сваку врсту алтернативе, уз класичну медицину.

    

   Какво је мишљење цркве?

   Друго питање је  везано за пост. Шта кад жена пости, а муж не? Жена пости и моли се и за мужа, али како да га приволи да и он пости следећи пост?

   Треће питање  може бити и само опаска. Везано је за грех. Са свешћу о греху, са тежином ношења греха. Што се више молим, све више осећам тежину греха који учиним у току дана. Осећам се често недостојном пред Богом. Недостојном за причест. Некако ми постаје тешко да носим ту тежину са собом. Неко ће рећи: Па ти онда не греши!, али не иде то тако. Да ли имате неки савет?

   Најлепше хвала и с вером у Бога!

    

   #1253
   tamara.mihaljevic
   Учесник

    Bog ti pomogao.

    Ljecenje bioenergijom na bilo koji nacin bez obzira da li se on cini moralan ili ne je zabranjen, koliko ja znam, i izjednacava se sa gatanjem. Mozes da das njihova imena da se pominju za zdravlje ako su krsteni a ako nisu pitaj svestenika za molitve koje mozes da citas i sta bi jos mogli da uradite.

    Muz ce mozda poceti da posti ali ne treba ga siliti…pitati ili razgovarati da, ali da ne bude razlog svadje ili udaljavanja, strpljenje i pokazivanje primjera uglavnom vise pomaze.

     

    Taj teret se oslobadja na ispovesti. Shvatanje svog greha donosi i dobro, skrusenost i prepustanje Bozijoj volji.  Nekad zaista treba da se ispovedimo pre pricesca i zato nas i muci savest a nekada nam se namjerno namece veci osecaj krivice bas da bi se udaljili od pricesca, zato treba pitati svestenika koji nas poznaje sta misli, mozda i sami razgovor pomogne da se vrati radost.

     

    Биоенергија

    #1254
    Анонимни

     Драга сестро,

     Лечење путем биоенергије НИКАКО. Оно се врши сарадњом биоенергетичара са нечистим силама, о чему најчешће ни сам биоенергетичар нема појма. Може у почетку изгледати као да лечење биоенергијом доноси бољитак, но убрзо ће ствари постати још горе. Заобићи у ШИРОКОМ луку.

     #1255
     Bodin Kravljanac
     Учесник

      Бог Вам помогао, Вашем мужу и родитељима!

      Да, није лако гледати најрођеније како пате – и сам сам прошао кроз то – па ни људе уопште, али Божији став по овом питању је недвосмислен. Најбоље га је описао свети Јован Златоусти:

      Против лечења код врачара

      Такође знајте да ако ,,биоенергија“ и мало помогне и олакша болове – развиће друге, још горе проблеме. Ово сам запазио дословно у сваком случају са којим сам се сусрео. Марина је то прецизно објаснила.

      Молите се за њих, а огроман новац који бисте бацили на надрилекаре боље уложите у нешто друго.

      Што се мужа тиче, не вреди да га привољавате нити терате, исто као ни децу или било кога другог. Најбоље што можете да учините је да се Ви све више освећујете и напредујете у вери – па ће он већ и сам пожелети да Вам се придружи када види како то стварно изгледа. Када бисмо сви тако радили, верујем да би се цео свет у Православље обратио…

      За трећу ствар Вам је Тамара предложила најбољи лек – честу исповест. Но, ако и даље будете имали таква осећања – издржите их. Не мора да значи да су негативна. Заиста, када би се причешћивали само савршени – нико се не би причешћивао.

     Гледање 1 чланка - 1 до 4 (од 4 укупно)
     • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.