НАСЛОВНА » Молитва да се вољена особа врати?

Молитва да се вољена особа врати?

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Молитва да се вољена особа врати?

Гледање 1 чланака - 1 до 8 (од 8 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #3033
  monarhija
  Учесник

   Помаже Бог свима. Већ сам негде писао о овеме и заиста би урадио све само да чује све што јој упућујем. Бићу кратак. Молим вас да ми помогнете шта да читам од молитва ( јаких и дугих молтива ) за њу и клањаћу се и изговараћу њено име само да дође до ње.. Молим вас реците ми јаку молитву за љубав. Хвала вам. Мир Божији, Христос се Роди!

   #3035
   ivo.vatovic
   Учесник

    Ваистину се роди Спас драги брате!

    Из твог писања би се могло закључити да си потпуно обузет жељом да ти се она врати. Тешко је допрети до некога ко је у таквом стању јер, обично, осим жељеног сценарија где се она враћа ништа друго није прихватљиво.Ти тражиш дуге и јаке молитве и изговараћеш њено име док те не чује а уствари треба да се запиташ да ли је теби и њој на спасење да се она врати. Свети оци нас уче да сваку молитву завршимо са … ако је света воља Твоја. Бог благосиља али и допушта. Прво је увек добро а друго и не мора бити.
    Навешћу ти један пример … не сећам се где сам прочитао … муж и жена нису могли да имају деце … и годинама су досађивали (тако баш пише) Богу због своје муке. На крају Бог допусти да им се роди син. Жена недуго затим умре … муж се опет ожени … син порасте у младића кога отац, вративши се са пута, нађе у кревету са својом маћехом… у афекту отац убије сина. Тада оцу постаде јасно … више се не сећам да ли му је анђео Господњи јавио или како год … да није била воља Божија да имају пород јер им није било на спасење. Због непрестаних молитава без жеље да се покоре вољи свезнајућег Творца … Бог допусти да се деси што се десило.
    Тако брате, потруди се да живиш животом достојним хришћанина, држи заповести, моли Бога да буде на теби воља Његова а воља Његова је да се спасеш и постанеш бог по благодати и да благујеш са Њиме у царству Његовом во вјеки вјеков.
    Знам брате да ово и није нека утеха али Богу је све могуће,да ти је врати или да ти да неку другу од Њега намењену.

    Нека буде света воља твоја Господе!!!

    У Христу Господу брат твој,

    Иво

    #3037
    Ljilja
    Учесник

     <p style=“text-align: left;“>Dragi brate, ti bi sve uradio samo da ona cuje tvoje molitve da ti se vrati.</p>
     U danasnje vreme mozes da je direktno kontaktiras na mnogo nacina: telefonom, preko vibera i sl, instagrama, fejsa….

     Lepo je kontaktiraj, kazi joj koliko ti znaci i da zelis da budes sa niom. Ako ona to prihvati, problem je resen.

     Ako ona ne zeli da bude sa tobom iz bilo kog razloga, onda bi molitva bila tvoj pokusaj da Bog njoj nametne tvoju volju.

     Ja bih ti savetovala da se toga okanes. Mislim da je Andric rekao da izmedju onog sto je moglo i trebalo biti uvek bude ono sto je moralo biti. Dakle trebas da prihvatis realnost.

     Ako je Bozja volja takva on ce ti je poslati. Ali ako ti ona kaze da je odlucila da zivi bez tebe, onda se ne rastrzaj i ne gubi vreme – cini mi se da vec dugo slajfujes u istom mestu.

     Moli Boga da nadjes zenu kakva je po Njegovoj volji i da zadobijes u srce ljubav a u dusu mir, jer to je ono sto ti zaista treba a ne zena kojom si dugo opsednut i koja ti nista dobrog ne donosi.

     Nas narod kaze svakog svoja sreca ceka, tako i tebe. Pomiri se i prepusti se Bozjoj volji – nista ne biva na silu.

     Ljilja

     Број корисника који су захвалили аутору: 1
     #3039

     Ваистину се роди Христос Спас!

     Брате, молиш нас да ти кажемо јаку молитву за љубав.

     Чуо сам да има једна таква молитва. Заправо, рекоше да их имају двије, али да су оне равне по снази.

     Та молитва је, кажу, најјача од свих и она је у стању да небо сведе на земљу. Али њу немају сви снаге и храбрости да творе – јер она покреће и ангелске и демонске силе, и на онога ко је твори подижу се силна искушења, али такав истовремено прима и помоћ Божију.

     Тој молитви, рекоше, треба времена да почне дјеловати. Она се “залауфава” и, како кажу они што су то прошли, ако се човјек њоме исправно, усрдно и непрестано моли – она с временом стиче неземаљску силу.

     Та молитва прво преради онога ко се њоме моли, а затим и све који живе око њега. Један Рус се том молитвом трудио непрекидно три године дана (и то, изгледа, клечећи на једном камену) и толико је успио да је потом могао од Бога измолити шта год би пожелио.

     Ту ћеш молитву наћи у Светом Еванђељу по Луки, 18-та глава, 13-ти стих.

     Број корисника који су захвалили аутору: 1
     #3042
     ivo.vatovic
     Учесник

      Христос се роди!

      Наш брат Милета воли да говори у загонеткама…

      Друга молитва је потекла са истог извора као и прва а позната је као Исусова Молитва и гласи … Господе Исусе Христе,сине Божији, помилуј ме грешног. Или краћа верзија је… Господе Исусе Христе помилуј ме.
      Један Рус је … Свети Серафим Саровски.
      Томови су написани о примени те молитве над молитвама али све што ми обични смртници треба да знамо је да, са смирењем, свешћу да смо ништа и, што би рекао свети старац Јосиф Исихаста, оно ништа што је било пре стварања света…значи НИШТА, изговарамо Молитву кад год можемо. Чим отворимо очи, у току рада, на путу, у колима и да је она у последње у наштем уму пре него што утонемо у сан. Име Господње на нашим уснама, уму, како год, освећује наш дан, наш живот. Кажу, кад се добро „залауфа“ сама се твори без нашег напора. То је ипак дар Божији онима који могу да га носе.

      Праштајте … кад Милету мрзи да куцка … неко мора да га преведе 🙂

      Свако добро свима,

      Иво

      #3052
      monarhija
      Учесник

       Хвала свима на одговорима. Тешко је донети ону најлакшу одклуку одустати и кренути даље.. Можда је баш  и то прави пут па се поново укрсте путеви. Или пробати наставити нормално живети и молити се за ту љубав.  <span style=“background-color: #fbfbfb; color: #444444; font-family: ‘Palatino Linotype’, serif; font-size: 18px;“>Светом Еванђељу по Луки не знам како то може да покреће </span><span style=“background-color: #fbfbfb; color: #444444; font-family: ‘Palatino Linotype’, serif; font-size: 18px;“>ангелске и демонске силе? Ипак ово пише у Светом Посму? А, да ли би могла ова молитва после неког времена њој да штети кроз живот? Не знам шта да мислим!</span>

       #3069
       talicni67
       Учесник

        Da ne otvaram novu temu ako ne budem morao, pošto je ono što mene interesuje skoro u potpunosti pitao brat „monarhija“.

         

        Biću kratak. Žena sa kojom sam bio u vezi do pre 3 meseca rešila je da prekine sve zbog moje greške. Zapostavio sam je zbog učenja 3D programa na računaru. Nisam to uradio svesno, već iz želje da naučim veštinu kojom bih mogao da zaradim novac, pošto nisam u to vreme imao posao. Vremenom smo manje komunicirali zbog moje posvećenosti učenju i jednog dana mi je rekla da me više ne voli. Sada normalno komuniciramo, smejemo se, gledamo tv zajedno(njene noge su preko mojih butina), odlazimo kod njenih roditelja. Kada ustanemo ujutru zbog odlaska naposao, dođe u sobu sa Tozom(naš mačak) u naručju i onda mazimo Tozu na krevetu zajedno dok je držim oko struka. Govori „naša soba“, „naša kuhinja“, odlazimo u kupovinu zajedno….Ima još situacija gde bi nekome neupućenom izgledalo normalno, ali nije. Njena želja je da bude sama kako bi povratila mir i videla da li joj nedostajem. U međuvremenu okrenuo sam se crkvi, počeo da postim sredom i petkom, krenuo redovno na liturgiju, ispovedio se, čitam jutarnju i večernju molitvu, kao i psalme i sve to će biti moj način života dok me ima, a ne trenutni izbor. Rekla mi je više puta kako vidi da sam se promenio u ponašanju, ali njena odluka je ista. Molim se ujutru, uveče i dok sam na poslu Gospodu za ljubav njenu. Interesuje me, da li čitanjem akatista i kojih mogu da pomognem da se celokupna situacija popravi?

         

        Unapred zahvalan,

        Milan

        #3084
        monarhija
        Учесник

         Помаже Бог Милен и даће Бог да ти се врати!

         Ситуација није лепа не жалост отишла је особа до које ти је стало. Лепо је што си почео у Цркву да идеш и да постиш само немој да губиш наду и да одустанеш од Бога никада. Купи мали молитвеник ту све имаш молитве и да читаље Актаисти Исусу Христу је нешто најлепше ја се трудим да наравим себи распоред читања али углавном свако вече молим у касније сате. Можеш нешто и својим речима да кажеш да осети твоју љубав и емоцију да једноставно то прими да осети да мисли на тебе да труд твој дође до ње. Искрено не могу те пуно посаветовати и ја се борим да извинеш копрцам се као риба на сувом.. Није ми лако када је видим! Знам како ти је али бори се и моли се за здравље, срећу и љубав јер човек када се моли за то.. Уз Божију помоћ добиће све! Нека си Благословен брате!

        Гледање 1 чланака - 1 до 8 (од 8 укупно)
        • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.