НАСЛОВНА » Moja priprema za Bogosloviju

Moja priprema za Bogosloviju

Форуми ДРУЖЕЊЕ ЧЛАНОВА Moja priprema za Bogosloviju

Гледање 1 чланка - 1 до 2 (од 2 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #701
  Kostic Jovan
  Учесник

   Pozdrav. Vec duze vreme zelim upisati Bogosloviju. Od kad to? Od 1. casa. Veronauke. Oduvek postavljam pitanja, toliko Sam napredovao da Sam danas drzao cas, pricao Sam razne istinite price, o arhangelima… Verouciteljica mi je dozvolila, hvala Bogu, nadam se da cu I sledeci cas predavati, jer volim siriti istinu. Vec neki period, se duhovno menjam. Trudim se da uopste ne psujem, ne budem lenj… Desavalo mi se da Sam padao, Ali Sam uvek ustajao. Ponekad mi je jako tesko, Ali uspem da odolim. U pocetku, kao da Sam uspeo da osecam Bozje prisustvi u meni, medjutim sad, kao da ne osecam apsolutno nista, ponekad, Ali nije to kao na pocetku.. smatram da je to iskusenje, gde Bog zeli videti hocu li mu biti veran I dajem sve od sebe, za sada, a nadam se I dalje uspevam. Ne znam da li gresim

   #704

   Помаже Бог, брате Јоване.

   Буди истрајан у духовном напредовању.  Веруј да је Господ свуда и да све зна.  Обраћај се Њему са вером да чује и да зна твоје мисли.

   Кад би нам се Господ непрекидно јављао својим благодатним силама, врло брзо бисмо престали да се трудимо.  Зато је наш задатак да „са напором стичемо Царство Небеско“.

   Никако немој да се трудиш да „нешто осетиш“, јер то је замка.  Просто веруј, а Господ ће ти дати оно што ти треба и у ум и у тело.  Много је људи застранило желећи да достигне неке емотивне или видљиве сензације, па су добили оно што нису хтели.

   Не знам ког си доба, али свеједно – не иде се на Богословију тек тако.  Најчешће је довољно бити хришћанин „у малом“, тј. у свакодневном животу.  А данас малтене свако може бити „богослов“, с обзиром колико има јефтине и бесплатне литературе.  Но, боље од сваке литературе је живот у ритму Цркве – духовни и телесни пост, покајање, исповест, света Литургија и причешће.

   Мени лично једна од најважнијих ствари јесте да непрекидно (колико могу) будем ЗАХВАЛАН Господу.  јер све што имам нисам заслужио, него сам добио у животу, а највише од кад сам у Цркви Божијој.  Тако је то са свима нама – не треба да мислимо да смо нешто посебно заслужили, већ да смо добили од Бога Који нас воли.  А са захвалношћу руку-под-руку иде и развијање ЉУБАВИ према Њему, као према драгом Родитељу.

   Као мало дете у наручју „свемоћног“ родитеља, препусти Господу да води рачуна о теби, а ти – као и досад – својим трудом му захваљуј.  И не брини.

   Милорад

    

   Број корисника који су захвалили аутору: 1
  Гледање 1 чланка - 1 до 2 (од 2 укупно)
  • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.