НАСЛОВНА » Misija

Misija

Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #1971
  Lazar. 12
  Учесник

   Htio bih ovdje da podelim svoje mišljenje i prijedloge zajedno sa ostalim članovima. Moje mišljenje je da je naša unutrasnja misija(medju pravoslavnima) poprilicno losa. Mislim da veoma slabo i jalovo ispovjedamo svoju vjeru i pomazemo druge da spoznaju Hrista. A ima li vaznijeg pitanja of toga?!Mislim da nema. Dok mnogi sektasi i pripadnici raznih verskih grupa mnogo napora ulazu da ptopovjedaju svoja verovanja mi to tako olako propustamo i ne ispunjavamo Hristove zapovjesti. Mislim da mnogo moramo u svakodnevnom zivotu svojim rijecima, ponašanjem i podtupcima da slavimo Spasitelja. Jer nas On ceka kad zavrsimo ovdje na zemlji. On nas ceka za večnost. Ima li ista bitnije. Ajmo svi zajedno naci prijedloge i angažovati se da sto vise djelimo Jevanjdjelje svaki dan jer velika je nagrada na nebu. Veca od svakoga bogastva ovoga svijeta za koje ostavljamo veliki dio svoga zivota. Slava Hristu i Mir

   Број корисника који су захвалили аутору: 1
   #1972
   Bodin Kravljanac
   Учесник

    Ја сам  увек за то брате, али ваља се најпре добро организовати са неким свештеницима и већ постојећим центрима и схватити где идемо (међу какве људе, т.ј.) и шта радимо. Унутрашња мисија међу православнима се зове катехизација. То није мисија, ширење вере међу иновернима, него утврђивање вере и појашњење вере већ православним људима. Потпуно другачија ствар. Сви смо ми и мисионари и катехете, хтели то или не, јер нас други гледају и на основу нас оцењују Христа. Тако да, заиста, тешко нама ако друге саблажњавамо.

    Начини на које то може да се ради су бројни. Имам другара који има свој Јутјуб канал Bible Illustrated. Нашао је прилично добар начин да употреби своје таленте, а то су истрајност, хумор, цртање, итд. Интересантно је и да је Јутјуб смислио разлог због кога ,,не може“ да му одобри монетизацију, тако да су комплетан труд и финансије Бојанове. Ту више видим Божији промисао да неће да се Његова мисија финансира од стране богобораца, као и да је све венце наменио мом другару, али то је већ друга прича. Да дели милостињу, рецимо, може свако. Што се мене тиче, можда сам пристојан сабеседник и то је то, лове, хвала Богу, немам к’о ни сви остали, но, ако могу некако да помогнем – урачунајте ме. Пешадије никад доста.

    Број корисника који су захвалили аутору: 1
    #1973
    stanoje.stankovic
    Учесник

     Драги Лазаре,

     Када се поведе разговор о мисији, углавном се то своди на неке теме по форумима, људи размене пар порука и онда све стане. Тако да немој много да се оптерећујеш да тражиш нешто преко интернета, неки вид организације. Ми православни данас смо просто „оперисани“ од тога. А и оно шта се све данас сматра под мисијом, може да изненади и оне који мисле да су све чули. Јер, неки би рекли, „прекрстио си се поред храма, ето ти мисије!“ 🙂

     Ако можеш да реално помогнеш некоме на микроплану, конкретно ближњем, то је одлично, „велико ко кућа“. Црквену мисију треба да организује епископат наше Цркве, а то се, изгледа ми бар тако, волео бих да грешим, неће десити у скорије време.

     Станоје

      

      

    Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
    • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.