НАСЛОВНА » Manastir za lecenje omladine

Manastir za lecenje omladine

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Manastir za lecenje omladine

Гледање 1 чланка - 1 до 4 (од 4 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #2301
  Nada
  Учесник

   Пома<span style=“background-color: #fffcf2; color: #444444; font-family: ‘Palatino Linotype’, serif; font-size: 18px;“>ж</span>е Бог,

   Девојка (17 година)  има велики поблем, користи социјалне мрезе у интернету и овисна је од њих. Родитеље непо<span style=“background-color: #fffcf2; color: #444444; font-family: ‘Palatino Linotype’, serif; font-size: 18px;“>ш</span>тује ни у једном тренутку.

   Дали неко зна, где у Србији или у Српској има Манастир у којему девојка  мо<span style=“background-color: #fffcf2; color: #444444; font-family: ‘Palatino Linotype’, serif; font-size: 18px;“>ж</span>е да дође на духовно ле<span style=“background-color: #fffcf1; color: #444444; font-family: ‘Palatino Linotype’, serif; font-size: 18px;“>ч</span>ење.

   Имали неко искуство или други савет.

   Хвала

   Свако добро од Бога дато

   Нада

   #2302
   Nada
   Учесник

    Pomoze Bog,

    evo jos jedno na latinici, posto vidim da cirilica neka slova ubacila.

    Devojka (17 godina)  ima veliki poblem, koristi socijalne mreze u internetu i ovisna je od njih. Roditelje nepostuje ni u jednom trenutku.

    Dali neko zna, gde u Srbiji ili u Srpskoj ima Manastir u kojemu devojka  moze da dodje na duhovno lecenje.

    Imali neko iskustvo ili drugi savet.

    Hvala

    Svako dobro od Boga da

    Nada

    Број корисника који су захвалили аутору: 1
    #2303
    Ljilja
    Учесник

     Zdravo Nado. I sama vidis da se radi o zavisnosti. Zavisnika ne interesuju njegova porodica, prijatelji i sav dotadasnji zivot – opsednut je samo razmisljanjem kako da dodje do nove doze dopamina: hemikalija cije povecanje u mozgu oslobadja nesigurnosti, izaziva osecaj moci i uspesnosti, jednom recju zadovoljstvo. Neki to postizu drogom, alkoholom, seksom, a neki sakupljanjem lajkova i priznanja u svojoj virtuelnoj zajednici. Sadasnji patrijarh Porfirije je dok je bio iguman Manastira Kovilj, osnovao Zemlju zivih (izguglaj za telefon…). Ja svoje dete ne bih vodila medju narkomane, ali mozda neko hoce da se prihvati da bude mentor devojci, daje savetodavnu pomoc ili vas uputi na svetovnu ili duhovnu pomoc na drugom mestu. I mozda nije potrebno izmestanje devojke iz porodice ako su roditelji spremni da joj pruze ljubav i pomoc vec im treba samo strucna pomoc da znaju sta da rade, ipak ovo nije najtezi porok. Takodje je i psihijatar koji se bavi  bolestima zavisnosti, ako takav postoji u mestu boravka nekad bolje resenje od udaljenog manastira. Ne treba cekati vec uz strucnu pomoc leciti devojku. Nadam se da ce biti uspesno. Ako dete cim otvori oci gleda u instagram ili tik tok, a uz to normalno funkcionise, ima prijatelje, druzi se, normalno je u skoli onda je to zgubidanjenje, ali nije bolest, sve dok osoba samostalno normalno funkcionise i treba uticati na smanjenje i ispunjenje realnog zivota. Nadam se da sam pomogla. Pozdrav. Ljilja

     #2311
     Nada
     Учесник

      Draga Ljiljo,

      hvala ti mbogo za saver.

      Svako dobro od Boga dato

      Nada

     Гледање 1 чланка - 1 до 4 (од 4 укупно)
     • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.