НАСЛОВНА » Крштење са кумовима који су у црнини

Крштење са кумовима који су у црнини

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Крштење са кумовима који су у црнини

Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #1837
  Marko
  Учесник

   Поштовани,

   Планирали смо да се венчамо у цркви и да крстимо нашу ћерку у октобру. Међутим, кум и кума су нам јавили да су у црнини. Не знам да ли ће скинути црнину на 40 дана и није ни прикладно да питам директно. Занима ме да ли је сметња и грех бити кум у црнини? Остаје нам да све померимо за годину дана.

   #1840
   tomislav.dackovic
   Учесник

    Бог ти помогао Марко!

    Лаик сам по овом питању, али колико знам, крштење (= ново рођење) неби требало одлагати. Слично важи и за венчање. Велике су ове две тајне. И спасоносне. Жао ми је због околности у којима сте јер бих волео да вам оба ова свето-тајинска чина буду на радост. Такође бих волео када би кумови, после 40 дана, пристали да вам буду кумови, јер би тиме показали своју веру (= поверење) у Христа, Васкрситеља. Можда би они требали да поразговарају са (својим) свештеником, да им укратко објасни сврху 40-дневног помена.
    Чак и да сте планирали свршавање ових светих тајни пре октобра, верујем да ношење црнине као израз моливене жалости, није препрека за свршавање ових светих тајни.

    Тома

    #1853
    Marko
    Учесник

     Помаже Бог,може да се крсти црнина није препрека,без ако није им неко рекао ваља се и неваља се то је сујевјерје.Нема потребе чекати Октобар

    Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
    • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.