Почетна » Како сузити бројаницу?

Како сузити бројаницу?

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Како сузити бројаницу?

Гледање 1 чланка - 1 до 2 (од 2 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #843
  s.a.mitrovic
  Учесник

  Помаже Бог,

  Већ дуго времена имам мали проблем: бројаница, коју носим на руци, током времена се почне ширити и спадати са ручног зглоба.

  Једном сам покушао да бројаницу држим у врелој води, мислећи да ће се сузити.  Покушај је био без успијеха.

  Да ли знате згодан начин да се ријеши овај проблемчић? Ако нема ријешења, нема проблема: навикао сам да бројаницу држим у џепу (али се не сјетим сваки пут да је извадим прије него што панталоне оду у машину за веш 🙂 )

  У Христу,

  Александар

  #844

  Бог помогао и Христос се вазнесе!

  Брате Александре, не верујем да се може трајно сузити.  Вероватно се мало сузи док је влажна, али се поново лако прошири.  Ја сматрам да је и боље носити је у џепу, а верујем да њој и не смета када се опере.

  Но, мој метод за „сужавање“ би био – начворати нову бројаницу својеручно, уложити у њу сат-два молитве, па имати две, а првом сиромашку приложити колико би коштала да купиш нову.  Није тешко научити, а дејствује двоструко – уз молитву се прави и молитвом се касније годинама освећује.  Осим тога, сам одређујеш (кад научиш како) колико ће тесна бити на руци, а по личном молитвеном правилу можеш начворати и бројанице са 100, 300 или више (!) чворова, за које неће бити проблем када се мало рашире 😉

Гледање 1 чланка - 1 до 2 (од 2 укупно)
 • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.