НАСЛОВНА » Дај да потраје!

Дај да потраје!

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Дај да потраје!

Гледање 1 чланка - 1 до 4 (од 4 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #772

  Преносим поруку једног човека његовим драгима:

  Драги моји,
  Ухвати ме нека необјашњива унутрашња „смејалица“ и драгост, поред свег овог суморног ишчекивања сутрашњег дана:

  Колико ће још смрти бити сутра у Италији и Шпанији?
  Да ли ће још неко умрети у Србији?
  Како стоји ствар у Њемачкој?
  Да ли ће мој син у Њемачкој бити добро?  Како је мој брат у Француској?  Шта се дешава у Загребу гдје су ми ујаци?  А моји стричеви у Бањој Луци?
  Колико ће ово потрајати?
  Да ли ће се све некако ријешити као у филмовима у којима јунаци налазе рјешење у критичном тренутку?
  Шта ће све у нашим животима бити погођено овим страховима, карантинима и полицијским часовима?

  А ствар је, суштински, много једноставнија.
  Потребно је дати љубав, свима, па и онима који дају безумне или полу-умне наредбе народу.
  Ова болест је сјајан тест за људе.  Бог зна шта ради, тј. шта допушта да се деси.

  Личи ми на оне питалице типа: „шта би радио када би ти рекли да ти је остало још 24 часа живота?“

  Колико ли је људи у свијету ових дана добило ту поруку у ум и позвало неког драгог, кога нису чули можда годинама?  Или чак деценијама?
  И колико је тихих суза тада клизнуло низ образе?  И свако разумије оног другог, јер свима се једнако цери зараза и смрт?

  О, Боже, дај да потраје довољно дуго да се људски род мало жешће потресе и боље упамти ово вријеме!  А за „пошљедња времена“ има још вакта!
  Јер, неупоредиво је боље да болест масакрира људски род док се једни брину о другима, него да се људи међусобно убијају у безумној мржњи.

  Зар не?

  Бог вас благословио!

  #773

  +код А.Марцелина у књизи Историја, дело које ми служи за рад, стоји да кад су Римљани освајали Селвекију, наишли су на Аполонов кип у једном храму у заштићеној просторији, који је како каже аутор био заштићен харанским Маријана.Харан град одакле је праотац Аврам чувен је био по гатању. Мислећи да је у њему злато, војници су га оштетили и из њега је изашла куга која је силан народ побила по Средоземљу све до Француске.Закључак….људски грех увезан са магијом и демонским силама.+

  Број корисника који су захвалили аутору: 1
  #774

  +Милутинова задужбина у Светој Земљи, призори из прошлих времена

   

   

  Верује се да је манастир подигнут на месту на коме се архангел Михаил јавио цару и псалмопеснику Давиду.

  „Кад је цар Давид пребројавао народ у Израиљу и Јудеји, Бог се разгневи на њега и опомену га преко пророка и даде му три могућности за избор казне. Иако се цар покајао, морао је изабрати казну: седам година глади, три месеца гоњења од непријатеља или помор становништва. Цар је изабрао ову трећу. Страдало је седамдесет хиљада људи. Тада би знамење и свети архангел Михаило спусти мач у корице.“ +

  Број корисника који су захвалили аутору: 1
  #775

  +Има још један пример пошасти као велике опомене Божије. Египат у време Мојсија и пред њихов егзодус. Тада је он упозоравао Фарина да пусти изабрани народ, а он је то одбијао. Црвени Нил, жабе, скакавци…све су то била упозорења пред коначни помор….И нама је Београд почео да смрди као најгори клозет већ два лета за редом, јесенас огромни никад забележени смог и магла само у појединим деловима града…ни то није било довољно….а содомити због којих настаде Мртво море уз сву „фараонску“ свиту још једном оскврнише град и то на оним местима где су наше мученике набијали на колац…сатана то зна па се руга Србину, а Србин заборавио своје мученике….е сада Србину треба неко да га изведе из „Египта и проведе кроз Црвено море“ ….Бог ће њега дати ако буде покајања, ако не буде онда је то наш избор и бићемо ко Египћани…тада су страдали прворођени…сада нико не зна….поз.+

  Број корисника који су захвалили аутору: 1
Гледање 1 чланка - 1 до 4 (од 4 укупно)
 • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.