НАСЛОВНА » Чудан догађај током молитве.

Чудан догађај током молитве.

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Чудан догађај током молитве.

Гледање 1 чланака - 1 до 9 (од 9 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #1140
  NAGA5000
  Учесник

   Помаже Бог браћо и сестре у Христу,

   Занима ме једна ствар наиме данас када сам био у посети Цркви у свом месту када сам запалио свеће и кренуо да се молим испред Цркве и током молитве када сам био најскоцентрисанији одједном се ту појавила нека мачка која је се мазила око мене и мјаукала и сво време је седела поред мене док нисам завршио молитву и када сам завршио молитву она ме само погледала и отишла, знам да је мало чудна ситуација али молио бих некога ако може да ми појасни ову ситуацију која ми се догодила, ја сам убеђен да је то неки Божији знак али нисам сигуран искрено стога хвала свима.

   Нека нас Бог чува.

   Број корисника који су захвалили аутору: 1
   #1145

   Познато је шта као магнет привлачи мачке, а то су ТОПЛОТА, БЛАГОСТ И ЗАШТИТА. Увек ћемо видети да нађу најтоплије и најудобније место, уживају нежност и благост, као и заштиту од суровости времена и људи. Управо тако је и овај бесловесни створ у једном моменту у теби осетио велику топлину твоје молитве, твоје умиљеније Господу и кроз тебе неизмерну благост Духа Светог и заштиту Господњу која је у тренуцима (вечности) усрдне молитве била несумњиво са тобом. Доказ је да је и бесловесна животиња потражила топлоту, благост и заштиту Творца кроз човека као господара. Виђала сам многе фотографије где се духовнику у молитви на главу спусти голуб, а познато је да је старац Пајсије Светогорац, па и Свети Спиридон Чудотворац, комуницирао са отровним змијама, које му нису били непријатељи. А зашто се мачка после молитве удаљила? Када се твоја усредсређеност са Господа преместила на животињу и она је отишла. То је можда нека порука, али није одговор у једном тумачењу, нити у једном дану. Има још нешто што мачке воле, а то је лов и игра. На селу, лети, можеш видети домаћу мачку како усамљена, далеко од села, сатима вреба нешто у ливади, наћуљених ушију посматрајући нетремице веома концентрисано свој потенцијални плен и замишљајући га како се миче у игри травки на ветру. Тада је за њу то најважнија ствар на свету! Тако мачке искусе и познају моћ концентрације. Само јако млади мачићи скачу и лове све што се око њих миче и боје се свега што лупи или шушне, тиме на нама увек симпатичан начин представљајући неискуство у животу.

   Господ с тобом!

   Број корисника који су захвалили аутору: 1
   #1146
   NAGA5000
   Учесник

    Бог ти помогао сестро Доротеа и хвала ти на овако брижним речима и искреном савету предпоставио сам да је то упитању.

    Нека те Бог чува.

    #1147
    tamara.mihaljevic
    Учесник

     Dragi brate,

     Mi nekako uvek tezimo ka tome da saznamo nesto vise o nevidljivom svetu ali s razlogom je to skriveno od nas.

     Slucaj sa mackom meni izgleda samo kao pokusaj necastivog da te ometa u molitvi i da proizvede bas ovo sto se desava, da trazis skrivena znacenja. Kod ljudi koji se trude da narocito revnosno ispunjavaju svoje pravilo i vecinu zapovesti on postavlja ovakvu zamku. Cuvaj se. Sta je cilj? Prvo te ubedi da si bolji od drugih i da ti se salju znakovi radi tvoje revnosti. Kada hriscanin poveruje u to onda se na neki nacin okupira sobom i zaboravlja svoje bliznje a kasnije i osudjuje one oko sebe vise nazivajuci to brigom jer su u zabludi a sebe uzdize. Za razliku od prave dobronamerne brige nema empatije i saosecanja. To je vec prvi korak ka prelesti. Zatim se desavaju dva scenarija. Prvo moze da ucini da ti se tokom molitve cesce desavaju neobicne stvari koje nemaju nekakvu svrhu ali te ostavljaju sa nedoumicama i sa velikom privucenoscu ka tome. Moze da se desi da se pojavi i svetlost ili osecaj, cak i duhovni osecaj koji se cini lep ali se na kraju oseti malo primesa gorkog, nedorecenog. Ako uspe da natjera coveka da veruje da su to znaci od Boga onda se javljaju opipljiviji znaci…razgovor direktno sa neprijateljem. Drugo sto moze da ucini ako nema poverenja od hriscanina da su to znaci od Boga a hriscanin i dalje zudi za znacima i daje im na znacaju ,je da se ne pretvara da je dobar jer je provaljen vec pravi predstavu i pokazujuci se za ono sto jeste plasi. Da te odjednom samo obuzme neverovatna jeza i panicni strah, da vidis mracnu figuru kako zuri u tebe i razna prividjanja dok na kraju ne prestanes da stajes na molitvu uopste. Ne smije se igrati sa tim stvarima. Molim te podji do nekog svestenika ili duhovnika i ispricaj mu, razgovaraj, poslusaj savet. Cak i od samog toga sto ispovedis svesteniku ili duhovniku i trazis savet moze puno da pomogne.

      

     Број корисника који су захвалили аутору: 2
     #1148
     NAGA5000
     Учесник

      Драга сестро Тамара нема потребе за бригом све ја ово већ знам и сам како демон и свако зло делује поготово током молитве али не брини не предајем се лако требаће њему доста да мене сломије докле год има вере у мени него ми је само тај догађај био мало чудан знао сам да нешто није уреду а што се Господњих знакова тиче помислио сам у једном тренутку да је то можда неки Божији знак да истрајем у молитви али све сам уверенији да што се више молим Бог је ту уз мене без обзира да ли он даје неке знакове или не мени није важно битно ми је да истрајем у молитви а ђаво ће морати баш да се потруди ако жели да ме одврати или омете од саме молитве док је Господ самном ничега се не бојим.

      Хвала ти сестро на твом одговору и што си ми мало отворила очи за неке ствари, нека те Бог чува као и све нас. Амин

      #1153

      > …све ја ово већ знам и сам како демон и свако зло делује поготово током молитве али не брини не предајем се лако требаће њему доста да мене сломије докле год има вере у мени…

      Брате, као што је сестра Тамара већ рекла, најбоље би било да се посавјетујеш са људима који ти могу помоћи. Најлакше је да пођеш у своју локалну цркву и питаш свештеника. А у међувремену погледај шта каже Апостол (1. Кор. 8,9). Оци кажу да никад не треба вјеровати себи.

      Број корисника који су захвалили аутору: 1
      #1154

      Pomaže Bog

      Sveti oci govore kada je neki znak od Boga, onda 100% znaš da je od Boga, jer Duh Sveti koji je u tebi ga prepoznaje, a kad imaš neke nedoumice oko tog znaka, ne obaziri se jer nije od Boga.  Jer smutnja dolazi od oca tame da te zbuni i skrene sa pravog puta.

      Moj skroman doprinos ovoj temi, i prvi upis na ovom forumu.

      Prostite braćo i sestre i nek vam je prosto.

       

      Број корисника који су захвалили аутору: 1
      #1155

      Da dodam ne samo bratu koji je otvorio temu nego svima koji čitaju ovu temu. Kakav god znak ili snovidjenje budete imali pa makar bili sigurni da je od Boga, ne obazirite se na to, neće vam Gospod zameriti što ne obraćate pažnju na njegove znake, jer zna da to radite da ne biste bili prelešćeni. Sveti oci su tek posle trećeg istog snovidjenja verovali istom, a na kom su duhovnom nivou bili oni, a na kom smo mi.

      Nisam našao opciju za editovanje mog prethodnog posta stoga oprostite na duplom postu.

      Prostite braćo i sestro i nek vam je prosto.

      Број корисника који су захвалили аутору: 1
      #1156
      NAGA5000
      Учесник

       Драга Браћо хвала вам свима на одговорима и саветима много ми значе искрено.

       Послушао сам ваш савет и отишао код свештеника у мом месту који ми је рекао да је врло могуће да је то Божије дело али да не би требало да се пуно обазирем на то већ да је то као нека врста поруке која треба да ми покаже да истрајем у својим молитвама и да ми да снагу да се борим кроз живот укратко свештеником одговор је био сличан као и савет брата Предрага да не треба обраћати пажњу на то већ је то само знак да је Бог увек присутан и ту када се молим.

       Стога хвала свима још једном и нека вас Бог чува.

      Гледање 1 чланака - 1 до 9 (од 9 укупно)
      • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.