НАСЛОВНА » Crveno slovo nedelja

Crveno slovo nedelja

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Crveno slovo nedelja

Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #915
  nemanja.pravoslavac
  Учесник

   Pozdrav zanima me da li je greh zavrtati srafove nedeljom ili se to odnosi na vece poslove.Hvala unapred na odgovoru

   #921

   Помаже Бог!

   Мој начин размишљања: грех је СВЕ што нас одваја од Господа.  Ако би нас „завртање шрафова недељом“ одвајало од Господа, онда би било грех. Но, и живети морамо, па и радити.  Сам Господ Исус Христос нагласио је да није човек ради суботе, него је субота ради човека (субота као старозаветни дан посвећен Богу).  Формално не радити ништа празником је управо то – ништа!  А ко ће спремити ручак за породицу?  А ко ће поспремити после ручка, опрати посуђе?  А ко ће закачити слику на зид ако се ексер извуче?  А ко ће разместити постеље за спавање?….

   Директније речено: не сматрам да је грех завртање шрафова, пеглање или уређивање куће недељом.  Чак шта више, сматрам да јесте грех (скоро) потпуно мировање у дому, уместо добре животне динамике (учешће на светој Литургији, боравак са породицом у или ван дома, заједничка радост у Богом-даном дану, посета драгим пријатељима, болеснима, старима, затвору, …, па чак и лакши породични послови, уз умно и срдачно посвећење тих послова и себе самих Господу).

   —–

   Успут, као стари члан (и годинама и стажом), подсетићу све новије чланове да су разговори на овом форуму суштински исто што и живи разговори очи-у-очи, тако да се предпоставља неки од пригодних православних поздрава на почетку и крају поруке, и потпис личним именом (пошто корисничко име није увек и лично име). Разлог – овде смо једнако као и у храму. О детаљима се може видети на: https://www.forumsvetosavlje.org/pravila-foruma/

   Праштајте и свако добро од Господа.

   Милорад

   #927
   nemanja.pravoslavac
   Учесник

    Pomaze Bog

    Hvala puno na odgovoru

    Nemanja

     

   Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
   • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.