НАСЛОВНА » Brak – druga vjeroispovjest

Brak – druga vjeroispovjest

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Brak – druga vjeroispovjest

Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #3307
  Dijana
  Учесник

   Pomaze bog braco i sestre,

   Dajte mi savjet , ako sam djevojka iz mijesanog braka gdje je otac srbin majka muslimanka. Ja dijete srpkinja po ocu, koji je usadio u meni vjeru u Boga naseg , krstena sam i volim Gospoda, idem u crkve , postujem sve. Otac je i sam bio veliki srbin i radio na puno crkvi i manastira. Upokojio se iznenada. Majka je iz mijesanog braka otac musliman majka pravoslavka, ali se i ona krstila i posto svaki post i vjeruje u Gospoda i slavi sve nase praznike. Takodje uvijek volim da upoznam nove kulture ulazila sam par puta u dzamiju da vidim kako je tamo, pela sam se na munara recimo u Mostaru jer sam htjela da vidim kako izgleda pogled odozgo , postujem i volim ljude druge vjere jer su mi i ujaci islamske

   vjeroispovjesri i slicno.. ali ja sam srpkinja pravoslavka po ocu , tako se osjecam i tako disem.

   e sada ja upoznajem momka , druge vjeroispovjesti musliman je , ali jako dobre duse , pismen pametan i nije tradiocinalan. Postuje i cijeni ljude po osobinama a ne po vjeri.
   sta da uradim, imam jaku emociju ka njemu , da li bi vremenom trebala ostvariti brak? Vodim se time da je sve Bozija volja i da ga je gospod poslao u moj zivot. Dajte savjete 🙂

    

   #3308

   Брак никад није заједница само двије особе. Он увијек укључује двије породице.

   Ако се одлучите на брак, то ће бити догађај који ће у потпуности промијенити ваш живот.  Стога вам свесрдно препоручујем да се темељно упознате са исламом прије него што се одлучите на тај судбоносни корак.

   На интернету ћете наћи много објективних информација. Ако знате руски обавезно прочитајте “Брак са муслиманом” од о. Данила Сисојева, новомученика.

   https://azbyka.ru/semya/brak-s-musulmaninom/

   Ако не знате руски, искористите онлајн превод. Мој вам је савјет да одлуку не доносите док не прочитате ту књигу.

   У нашој библиотеци постоји добар чланак од истог аутора који ће вам пружити основне информације:

   https://svetosavlje.org/islam/

   Бог да вас просвијетли и оснажи вас.

   #3333
   Zoran
   Учесник

    Драга сестро Дијана, прво што ми је пало на памет читајући твоје питање је Посланица апостола Павла Коринћанима (прва посланица). На овом сајту имаш и тумачење које ће ти све рећи, прочитај 12 -14 стих. Ти опет можеш питати и некога од отаца наше Свете Цркве.

    Свако добро од Господа нашега Исуса Христа.

   Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
   • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.