НАСЛОВНА » Урадим исту ствар па се кајем.

Урадим исту ствар па се кајем.

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Урадим исту ствар па се кајем.

Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #1277
  Анонимни

   Поштовани, кајем се за свој грех који направим. Рекао сам себи више од 10 пута да нећу више урадити ( нешто ) и опет урадим па се кајем и читам свако вече молитву за опроштај греха. Шта је најбоље да урадим поводом тога обећао сам и икони да нећу више али опет згрешим и то ме јако. јако она стресира. Молим вас да ме посаветујете да отеравм ово зло што ме гњави и тера да згрешим. Дали треба да истичатавам ујутру и увече неку молитву? Да се причестим? Свако вече ја одлазим у цркву на вечерњу молитву и много ме испуњава. Да, крштен сам.
   Али хоће да један део нестане да не згрешим када сам већ обећавао себи и икони. Молим за помоћ!

   #1281
   ivo.vatovic
   Учесник

    Драги брате,

    Ја сам себи рекао бар милион пута али џаба. Има само неколико људи у историји човечанства који су се решили греха. Сви ми остали падамо и устајемо. Тако и ти … све док дајеш све од себе да не понављаш исти грех, знај да је Бог са тобом. Само пази да будеш искрен према себи јер себе можеш слагати али Бога не можеш.  То ти кажем је многи обмањују саме себе мислећи да дају све од себе а уствари се само изговарају за учињени грех. Зато се потруди, учини што можеш а остало препусти Господу.Чини све што чине хришћани, читај правило ујутру и увече, пости, причешћуј се кад год можеш, помози коме је помоћ потребна. Помози и онима које не волиш а помоћ им је потребна и Бог ће бити са тобом јер и Он то исто чини.

    Иконама не обећавај ништа јер ћеш сигурно пасти. Обећање значи поуздање у себе а мало шта Господу мрско као човек који се узда у себе а не у Њега. Значи када паднеш моли Га за опроштај и за снагу да тај грех не учииш поново па ако успеш узнеси хвалу Ономе који ти снагу дао.

    Мрзи грех и не веруј себи … све остало ће уредити Бог.

    Воли те у Христу брат,

     

    Иво

    #1283
    Анонимни

     Хвала на одговору, много ми значи добар савет. Потрудићу се да исправим ствар максимално и да се не понови. Даћу све од себе!

    Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
    • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.