Почетна » Ulje svetog Nektarija

Ulje svetog Nektarija

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Ulje svetog Nektarija

Гледање 1 чланка - 1 до 2 (од 2 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #2911
  Jovana
  Учесник

  Pomaže Bog,

  Imam jednu nedoumicu,ne znam da li radim ispravno. Moj partner je druge vere (ali je ne ispoveda), pre 2 godine se razboleo od malignog tumora prostate. Nakon operacije tumor je odstranjen, ali svaki naredni pregled smo se bojali da se bolest nije vratila. Ja sam mu pre velike kontrole bez njegovog znanja davala ulje sv.Nektarija uz molitveno pravilo. Nakon nekog vremena on je izbacio ugrušak,mislili smo da je to loše medjutim cistoskopija je pokazala da je sve čisto. Ja sam to smatrala isciljenjem sv.Nektarija iako on nije kršten. Ja i dalje nastavljam da mu dajem ulje a da on ne vidi. Ne znam da li to što je ispravno, i da li on uopšte kao nelo ko nije kršten sme da koristi tu svetinju.

  Sestra Jovana

  Број корисника који су захвалили аутору: 1
  #2913
  Ljilja
  Учесник

  Draga sestro Jovana

  svakom ko verujući zatraži, pravoslavni daju svoje svetinje da i njima budu od pomoći.

  Poznat je slučaj solunskog paše koji je u 16. veku dobio sina posle traženja pomoći na Hilandaru i zauzvrat darovao metoh Kakovo manastiru.

  Mislim da je u tom slučaju neophodno da veruje i moli se Hristu i svetitelju od koga pomoć traži. Promena vere se ne zahteva. Pomenuti paša je kad mu je sin porastao ponudio da se sin  krsti u Hilandaru, ali mu monasi nisu dozvolili jer su znali da želja nije od srca već iz osećaja obaveze i duga.

  Ja sam bila svedok kad je u Narodnom Frontu jednoj muslimanki udatoj za srbina (iz Užica) krenuo spontani pobačaj i žene su joj dale da pije vodu svete Petke rekavši joj da ona ne mora da se krsti. Spontani pobačaj se poznaje po jako svetloj krvi, nju su doktori odvezli u abortanu i nisu joj davali ništa od lekova jer je pobačaj već počeo, samo su čekali da sve ide svojim tokom. Zahvaljujući vodi sv Petke, ujutru su je vratili u sobu nepobačenu. Uprkos čudu koje se desilo, čim joj je bilo bolje, ona je zaboravila na sv Petku, molitve, vodu… i nažalost opet doživela spontani pobačaj i vratila se bez deteta kući iako su joj lekari pružali svu pomoć koja je medicini dostupna.

  Zašto ovo pišem? Zato što hoću da kažem da svetinje pomažu svima koji pomoć žele bez obzira na veru i njihovo korišćenje je dozvoljeno.

  Iako partneru ulje daješ iz ljubavi i jer ti imaš vere, meni to deluje kao prevara i mislim da treba da razgovaraš sa njim i ako on svojom voljom prihvati pomoć sv. Nektarija, treba da nastavi da uzima ulje.

  Još jednom naglašavam da nisam kompetentna i da je najbolje da o ovom pitaš sveštenika.

  Da kažem i u vezi nečega što nisi pitala: „Moj partner je druge vere, ali je ne ispoveda“ me podseća na žene koje idu sa oženjenima verujući da ih partner voli, da je sa ženom zbog dece, ali će se razvesti. Tvoja stvar, ali što pre razjasniš šta partner od tebe očekuje ako dodje do braka, koje vere očekuje da budu deca itd… bolje po tebe. Da znaš da li si spremna da ispuniš ta očekivanja, a ako nisi da se ne dangubiš sa svoje 32 godine.

  Svako dobro vam želim.

  Ljilja

  Број корисника који су захвалили аутору: 2
Гледање 1 чланка - 1 до 2 (од 2 укупно)
 • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.