НАСЛОВНА » Sudbina

Sudbina

Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #1014
  Dijana
  Учесник

   Pomaze bog,

   Molim Vas moze li odgovor na jedno pitanje.

   Ja kao hriscanka ne vjerujem u sudbinu tacnije ne postoji, jer nas tako nasa vjera uci , ali me zanima da li neke osobe kroz zivot upoznamo slucajno ili sa razlogom?

   Da li su neke osobe predodredjene od Boga da budu nasi recimo bracni partneri sa kojim cemo ostvariti porod ili ne.. ili je to ipak nas odabir kao i za sve..?

   Recimo sa nekim ljudima nam ne uspije veza ili slicno i onda se pojavi neko nov sa njim nam uspije sve i cak stupimo u brak?

   Kako to objasniti?

    

   Zahvaljujem.

   #1015

   Бог помогао, Дијана.

   Тачно, судбина не постоји. Међутим, постоји Божији промисао. Разлика је у томе што Бог не одлучује наслепо као судбина, већ са љубављу и поштујући нашу слободну вољу.

   Да ли неке људе упознајемо са разлогом? Наравно, и то не само неке већ све. Штавише, и место у ком живимо и то ко су нам родитељи и све остало важно Бог је одредио са разлогом, јер је тако најбоље за нас.

   Што се тиче брачних партнера, Бог зна све, па и то колико би се две особе слагале, да ли би њихова заједница била добра или не, како би утицали једно на друго, а и на друге особе. У складу са тим, за сваког од нас има особа која би више одговарала од других. Међутим, то не значи да ако будемо са том особом, све ће бити идеално, а ако не будемо ми смо пропали. Једноставно, та нека особа би била најпогоднија, и Бог нас најрадије води ка њој. Али, ако ми изаберемо другачије, постоје и друге особе са којима ћемо бити задовољни.

   Укратко, Бог размишља о нама (о целом свету), гледа шта је најбоље, али узима у обзир и како наше изборе и одлуке и уређује да буде што је могуће боље.

   Још нешто (нисам сигуран на основу питања да ли те и то занима). Од чега зависи да ли ће брак бити успешан? Зависи прво од Божјег благослова. Због тога се и венчавамо у цркви. Друго, зависи од тога колико смо ми спремни да волимо, да дамо себе, да претрпимо, да разумемо и опростимо. И то, не првенствено крупне, већ, свакодневне ствари, ситнице. Ми те ситнице занемарујемо јер сматрамо да нису важне, али управо су оне важне, јер их је много и њима је, у ствари, испуњен наш живот. Треће, брак зависи и од склада карактера. То не значи да две особе треба да буду исте, али би било веома добро да се слажу по неким основним питањима, као што је вера или циљ у животу. И четврто, постоји напросто допадање. Не говорим (само) о физичкој привлачности, већ да две особе напросто осете да их нешто вуче ка тој другој особи.

   #1016
   Dijana
   Учесник

    Zahvlajujem se.

     

    Svako dobro i zbogom.

   Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
   • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.