НАСЛОВНА » Snovi

Snovi

Гледање 1 чланка - 1 до 2 (од 2 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #2689
  Jelena Radoicic
  Учесник

   Pomaze Bog!

   Imam jedno pitanje koje me bas brine vec drugi dan. Naime sanjala sam da me bole prednji zubi, stiskam vilicu i oni me bole i klate se, da bi mi na kraju ispali u ruke, ja ih drzim ali ne ne kao cele zube, nego samo jedan sloj, a jedan mi u vilici i trcim kod zubara da mi vrati taj sloj zuba. I cim sam ustala potrazila sam znacenje u sanovnik, a tamo je pisalo, smrt i bolest, uglavnom nista lepo. A ja imam probleme sa aritmijama srca vec duze vreme.

   Da li treba da se brinem zbog ovoga ili ne, kakva su vasa iskustva sa snovima?

   Unapred zahvalna na odgovoru!

   #2691
   Bodin Kravljanac
   Учесник

    Бог Вам помогао, драга сестро Јелена!

    Ето, преживесте и тај сан, који смрт најављује. Јак неки пророк.

    Укратко, снови не значе ама баш ништа. Чак и кад су од Бога. Јер се на крају све своди на нас и наше делање. У Старом Завету имамо причу о пророку Самуилу који као дечко спава и чује глас који га зове: ,,Самуило! Самуило!“ Он устаје, мислећи да га првосвештеник Илија зове, али га овај шаље назад у кревет и тако три пута. Илија тада схвата да се Бог обраћа светом Самуилу (јер је чак и као дете он водио свет живот) и даје му поуку како да Богу следећи пут одговори. Тако је и било, и светом пророку Бог на том месту саопштава једно пророчанство у будном стању. Првосвештеник Илија није послушао пророчанство и кроз неколико година стигло је друго, али овог пута као саопштење шта има да се деси. Време за поправку је прошло. Имамо и приче у којима Бог шаље фараону сан који му тумачи свети Јосиф, син Јаковљев, и када цару Навуходоносору Другом тумачење даје свети пророк Данило.

    Сановници, са друге стране су веома древна измишљотина из паганских времена. Тешко је рећи где су се први пут појавили, јер су се рашили свуда, на сваком континенту. Али размислимо мало: ако петоро људи сања исту ствар – хоће ли се свима исто десити? Наравно да неће, јер смо сви јединствени и наши животи су различити. Упадамо у ,,шаблоне“ само ако живимо супротно од Божијег промисла.

    Тако и Вама саветујем. Бог искључиво шаље људима упозорења, никад претње, која им служе за наук и на спасење и тиме на радост. А како је Ваш сан утицао на Вас? ,,Сазнали“ сте да смо сви смртни (што сте већ ионако знали) и растужили се. Да ли Вам је помогао икако? Није. Да ли можете ишта да урадите? Не. Према томе: није од Бога и заборавите на то, а и не придајте им убудуће никакву пажњу. Ако Бог жели да Вас опомене да припазите више на здравље, учиниће то на много бољи начин: преко савета доброг пријатеља или неке квалитетне емисије у којој ће бити споменуто баш оно што Вама треба, а не кроз овако грозоморне приказе.

    Стога учините супротно и развеселите се, сетивши се да Вас Бог ни у болестима не оставља, него је ту, одмах уз Вас.

    Број корисника који су захвалили аутору: 3
   Гледање 1 чланка - 1 до 2 (од 2 укупно)
   • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.