НАСЛОВНА » Седам Христових речи са крста – библијска беседа (АУДИО)

Седам Христових речи са крста – библијска беседа (АУДИО)

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Седам Христових речи са крста – библијска беседа (АУДИО)

Гледање 1 чланка - 1 до 4 (од 4 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #1495
  stanoje.stankovic
  Учесник

   Помаже Бог свима,

   На адреси испод можете да послушате библијску беседу са светоотачким тумачењем свега онога што је Распети Син Божији изговорио са Крста. Послушајте објашњење светих Златоуста, Августина, Теофилакта, Анастасија Синаита, Нила Синајског, Инокентија Херсонског, Јефрема Сирина…

    

   Седам Христових речи са Крста – библијска беседа (АУДИО)

    

   Свако добро од Господа.

   Станоје

    

    

    

   Број корисника који су захвалили аутору: 2
   #1496
   Анонимни

    Pomaže  Bog , molim za pomoć  ,otac mi se upokojio 28 . 03. cetrdeseti dan mu pada tačno na Djurdjevdan  ,svestenik je zakazao parastos za 1. 05. rekao nam je da u svetloj sedmici se ne održavaju parastosi ,kada sam ga ponovo pitala da izađe na grob cetrdeseti dan bio je neprijatan i ja sam onda ucutala , danas sam pričala sa drugim svestnikom koji mi je na indirektan nacin rekao da ovo nije u redu ,sad  sam jako uznemirena i ne znam sta mogu da učinim za cetrdesetodnevni pomen ,sve je organizovano za 1.maj ako moze savet sta ja mogu da uradim tog dana imam grizu savesti i glavobolju , otac mi je bio najbolji covek koga sam poznavala  i bolestan 30 godina  uz Božju pomoć prebrodio mnoge teške bolesti ,izmucen u Batajnici umro bez  oprostaja sam ,  molim vas pomozite ,hvala unapred  i svako dobro vam želim.

    #1497

    Бог помогао, Сајра.

    Мислим да ништа не треба да радиш.

    Нисам сигуран, волео бих када би ти рекао неко ко више зна, али мислим да заиста у светлој седмици нема помена; да ли је онда добро сутра, не знам, али претпостављам да може. Четрдесетница може да се одржи раније, али не и касније (након што прође четрдесети дан од смрти). Можда је други свештеник само мислио да је први свештеник био груб према теби.

    Остало је мало времена да ти неко од нас и каже шта треба да ради. А и да ти каже, тешко да сад можеш нешто много да промениш, с обзиром на то да је парастос заказан за сутра. А чак и да ви нешто грешите што одржавате парастос сутра, то свакако неће утицати негативно на покојника. Наше молитве могу милошћу Божјом да ублаже његову загробну судбину, не и да је погоршају.

    Ипак, за сваки случај, кад стигнеш, посаветуј се са неким да ли сте погрешили. Ја не бих много бринуо.

    Број корисника који су захвалили аутору: 1
    #1501
    Анонимни

     Хвала пуно Немања , ишла сам поново до цркве и причала са друтим свештеником који ми је рекао да није проблем одржати четрдесетодневни помен на Ђурђевдан да може да се одржи али кад сам рекла да је свештеник који је држао опело рекао да не може и да је заказао за сутра онда је саветовао да урадимо помен сутра а на четрдесет дана ако не нађем ко ће тог дана да изађе да обавимо сами помен са житом, вином и кандилом јер је важно тог пресудног дана обавити како је заповеђено, свако добро.

    Гледање 1 чланка - 1 до 4 (од 4 укупно)
    • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.