НАСЛОВНА » Препродаја

Препродаја

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Препродаја

Гледање 1 чланка - 1 до 2 (од 2 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #1211
  Анонимни

   Помаже Бог.

   Интересује ме да ли је препродаја ствари у складу са хришћанством у сличају да продајемо ствар коју је купац у могућности и да купи из ,,прве руке’’ по нижој цени, али с тим да он зна да ми зарађујемо од препродаје те да ће одређени део цене односно свог новца дати у нашу зараду. Такође ме интересује да ли постоји ограничење проценту зараде у односу на вреднос добара.

   Поздрав и хвала на одговору.

   #1212
   Анонимни

    Драги брате у Христу Миле,

    Искрено, ја не знам одговор на ово питање, али могу да напишем неке своје претпоставке.

    Колико сам схватила твоје питање, ти продајеш нешто што си ти произвео. Или набавио.

    У оба случаја, уложен је неки део твог труда, времена и средстава, тако да мислим да је у реду наплатити. Осим ако желиш неке пријатеље да частиш на пример.

    Колико наплатити? Читала сам недавно одговор Светог Владике Николаја једном бакалину коме је посао слабо ишао. Испоставило се да бакалин увек помало закида купце. Свети Николај га је посаветовао да уместо тога да купцима увек мало више него што су платили. Бакалин га је послушао, и посао му је кренуо.

    Водећи се овим, можемо закључити да не треба да претерујемо са ценом, чак по могућству мало и да је спустимо. Но, уз то треба верујем узети и обзир породичну и финансијску ситуацију у којој се налазимо јер прилике су различите.

    Ово су само неке моје претпоставке а ако сазнаш одговор од свештеника било би лепо да га напишеш.

    Свако добро од Господа.

   Гледање 1 чланка - 1 до 2 (од 2 укупно)
   • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.