НАСЛОВНА » Православни храмови у свету

Православни храмови у свету

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Православни храмови у свету

Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #353
  Душан Ђерић
  Учесник

   Помаже Бог!

   Идеја ѕа ову тему је да се можда направи база православних храмова по свету или барем да се поделе информације ако неко зна неке информације где се налазе цркве или манастири по земљама које нису православне.

   Посао који радим укључује јако пуно путовања највише по блиском истоку, азији и африци али и другим деловима света и често се нађем у ситуацији да тражим да ли има неки православни храм а због обавеза, приватних и пословних, не стижем да се информишем на време, а често информације нису лако доступне.

   Неки од бољих примера је сајт Руског посада у Шаржи, УАЕ http://www.rus-church.ae који има све неопходне информације врло ажурне. Док на пример у Дохи има Грчка црква где је служба често и на Српском али на сајту нема пуно информација.

   Када човек има времна да се спреми за пут ово није проблем, али када се деси да се нађе на другом континенту преко ноћи и има кога да пита за савет много је лакше, а хвала Богу има нас са свих континената.

   У овим ситуацијама се увек сетим братовог друга јевреја који му је рекао ”заврти глобус и одабери било коју тачку на свету, ако се јеврејин тамо појави, увек ће се наћи неко ко ће да му помогне у логистици и било ком другом смислу” ми срби нисмо тако сложи али бар овако виртуално можда можемо да помогнемо једни другима 🙂

   Свако добро,

   Душан

   Број корисника који су захвалили аутору: 1
   #428
   Иван Ташић
   Главни модератор

    Бог помого!

    Брате, На сајту још стоји празна рубрика Светиње и већ има неких помака. За почетак, пописаћемо све српске манастире, по епархијама, са основним подацима, фотографијама. За тај „послић“ тражим добровољце.

    Има још доста посла и идеја како да svetosavlje.org буде још боље.

    Иван

     

    #685
    Дарко Динић
    Учесник

     <p style=“text-align: left;“>Помаже Бог,</p>
     Свиђа ми се идеја. Ускоро ћу морати да се преселим за Немачку, па могу и са те стране да разумем значај постојања такве базе православних храмова.

     Иначе сам се пре пар минута придружио форуму па што да не буде неке вајде и од мене. 🙂

     Са весељем у срцу се пријављујем као добровољац за рад на рубрици Светиње.

     Брате Иване, знам да си у великој гужви и све разумем.

     Кад будеш уграбио прилику да ме ближе упутиш, ту сам.

     Свако добро!

    Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
    • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.