НАСЛОВНА » Пост на води – риба

Пост на води – риба

Форуми ДРУЖЕЊЕ ЧЛАНОВА Пост на води – риба

Гледање 1 чланка - 1 до 4 (од 4 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #1004
  Анонимни

   Помаже Бог , драга браћо и сестре.

   Да ли се може јести риба на дан поста на води ? Чујем од својих родитеља да увијек се може јести риба али мене то заиста збуњује јер пржи се на уљу , а чуо сам да не треба се јести то што је спремљено на уљу или уопште садржи уље у себи.

    

   #1005
   NAGA5000
   Учесник

    Бог ти помогао пријатељу

    Ја ћу покушати да ти помогнем иоле мало колико могу ако грешим нека ме људи исправе.

    Што се тиче поста на води као и сам назив каже није дозвољено јести храну која је спремана на уљу или која имају у себи уље значи риба никако тај дан током поста на води.

    Током поста на води ја ти препоручујем да једеш барено поврће, наравно воће за ужину, житарице, пиринач са поврћем који ти посебно препоручујем поготово са печуркама лично га обожавам значи све што се  спрема на уљу или у себи садржи уље нису дозвољене.

    И наравно препоручујем ти да се око хране током поста на води погледаш овај линк има доста рецепата и примера шта бих могао да једеш у дан поста и ја сам га користио када сам почињао да постим на води.

    Posna jela na vodi – post i hrana. Šta jesti na postu kada je dan na vodi

    Надам се да сам ти помогао нека ти Бог подари све најбоље пријатељу.

    #1018

    Бог помогао, брате!

    Правила поста, како је то наша Црква, Духом Светим, поставила, лепо су и једноставно описана на овој страници:

    https://svetosavlje.org/pravilo-posta-za-celu-godinu/

    То што родитељи или други „познаваоци“ причају другачије, нека те не узнемирује – тако је и код мене и код многих других – наслеђе безбожног и Бого-борног менталитета.

    Пошто желиш да чиниш исправно, једноставно поштуј правило и не брини.  Слободно одбиј ону храну које се треба датог дана уздржавати, тј. јести ону која је „разрешена“ (дозвољена) и немој се превише препирати – твоју вољу да чиниш по Божијем не сме нико да наруши, па ни мајка која је са љубављу спремала храну.  Њене сузе (ако их буде, а код мене их је било доста!) нека те се не дотичу.  Богу Божије, а свет нека чини своје.  Мало-по-мало, и твоја породица ће, несвесно и неприметно, прихватити твоју одлуку, а можда ћеш добити и сапутника у посту 😉  Дај Боже!

    Свако добро од Господа!

    Милорад

    #1019

    Бог добро дао, брате Ђорђе!

    Само један мали предлог за тебе и за све друге који олако прихватају речник безбожника – реч „обожавати“ не бисмо смели користити у говору ни за шта друго и ни за кога другог осим за Једног и Истинитог Бога у Тројици слављенога.

    Јер, „обожавати пиринач са печуркама“ је идолопоклонство.  Надам се да схваташ поруку.

    Праштај о помјани.

    Милорад

    Број корисника који су захвалили аутору: 1
   Гледање 1 чланка - 1 до 4 (од 4 укупно)
   • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.