НАСЛОВНА » Pomoc

Pomoc

Гледање 1 чланака - 1 до 7 (од 7 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #2446
  Pavle Stojilkovic
  Учесник

   Помаже Бог свима,
   Затражио бих помоћ и савет шта бих требало да радим. Ја сам још увек млад али се десило да сам пао у грех тога да гледам порнографију, знам да је то грешно и сваки пут покушавам да престанем да је гледам и да чиним ствари док је гледам, кажем себи и обећам да ћу престати знајући да је грешно, али ретко успем да се одупрем тим страстима. Кад год бих то урадио, после неког времена тог истог дана када одгледам се покајем и читам молитве за покајање и против блуда које сам нашао на овом сајту, па после прође неко време, некада и више месеци, али се опет деси да паднем у тај грех.
   Размишљам да одем код свештеника на Свету Тајну Исповести. Али бих у међувремену и затражио савете и помоћ од неких који се више разумеју у ово од мене на овом форуму.

   Број корисника који су захвалили аутору: 1
   #2449

   Мир Божији, Христос се роди

   Бог ти помогао, драги брате

   Ти си већ на пола пута свог исцелења, оно што је до тебе делаш исправно. Пре свега јасно ти је да је то грех, јер само гледање таквих садржаја „храни“ очи и мути ум, и пре или касније човек и на делу чини ту врсту греха, вођен помислима које му нечастиви убацује, а на основу одгледаних садржаја.

   Ти се кајеш и читаш молитве против блуда и на основу твог смирења и вапаје Богу, Господ удаљује та искушења од тебе док поново духовно не паднеш,због своје немоћи, и поново јово наново.

   Кроз свету тајну Исповести, ти своју немоћ сведочиш Богу и молиш Га да те пре свега очисти од тог греха, а онда да ти помогне да се смањи утицај тог греха на тебе. И тако за сваки грех. Не радуј се превише кад искушења одступе од тебе, но захваљуј Богу што на теби показује велико милосрђе, кроз кратке молитве непрестано, јер непомјаници само чекају повољну прилику да нас искушају, а кад наиђе искушење ти молитву у уста, и на ватру одговарај водом.

   Све ово испричај свештенику који те исповеда и саслушај позорно и делај оно што ти буде рекао.
   Прости ми грешноме

   Број корисника који су захвалили аутору: 2
   #2451
   Pavle Stojilkovic
   Учесник

    Ваистину се роди,
    Хвала ти на саветима драги брате! Чак си ме и утешио,  такође да не заборавим да се захавалим што си ми и ставио до знања како да поступим када искушења одступе од мене.

    Број корисника који су захвалили аутору: 1
    #2456
    ivo.vatovic
    Учесник

     Христос се роди!!!

      

     Ево мене опет после брата Петра 🙂

      

     Обично почнем са … само да додам… а онда напишем трактат.

     Овога пута ће бити кратко … обећавам.

     Поред тога што читаш молитве … потруди се да нађеш и књиге од или о савременим светим оцима. Читај свете старце Пајсија, Порфирија, Јефрема и не предај се.

     Никада се у историји света није десило да је неко искрено молио Бога да га избави од греха а да Бог није благословио. Борба може да потраје … зато треба бити стрпљив… али је победа сигурна!

      

     Свако добро,

      

     Иво

     Број корисника који су захвалили аутору: 1
     #2459
     Анонимни

      Koliko imaš godina i s kim živiš?

      #2464
      Slobodanka
      Учесник

       Dragi sine, izvini sto ja tako licno, ali mogla bih ti po godinama biti majka, i hocu da ti kao majka odgovorim.

       Nas brat Predrag je divno sve napisao, ali ja kao majka, a pri tome sam slucajno i lekar i naucnik, moram da ti napisem i ovo: ti si mlad i u tvom telu ima puno hormona, sto je normalno i Bogom dano, jer su potrebe koje imas zapravo potrebe da stvortis porodicu i ostavis potomstvo, i to je deo ljubavi koju nam je Bog dao. Ali je istina da su sve te stvari koje nam nude kao filmove, slike, neprilicne stvari, to su izazovi koji treba da ljude uvuku u nepotrebni blud, a to je vec udaljavanje od Boga.

       Ti nekako treba prvo sebi da oprostis sto imas te potrebe, ali da onda razumom, uz pomoc molitve, ili sopstvenih snaga, odbijes da to gledas, jer tebi to nije potrebno. Tebi treba devojka i kasnije zena, s kojom ces u normalnom braku imati normalnu ljubav i stvoriti porodicu i decu, i s kojom ces imati sve radosti ljubavi.

       Nadam se da nisam pogresila, i da nisam gresna sto mislim da mladi ljudi, kao sto ste ti, i moja rodjena deca, i svi mladi, imaju normalne potrebe, i treba da imaju i tu vrstu telesne ljubavi, to je i medicinski, fizicki vazno za zdravlje. Znam na primer da kod decaka postoji taj jaki nagon i postoji ono sto se zove „rukoblud“ ali medicina smatra da je to normalno, cak i potrebno, jer se tako oslobodis napetosti i nakupljenih nekih negativnih misli i energije. Ne znam da li medicina gresi, ali kao naucniku, meni je to logicno, jer ja znam sta rade u telu adrenalin, kortizol, testosteron, sta tacno rade i gde deluju… I nadam se da ne gresim kad mislim da to nije greh, nego neki brzi nacin da se oslobodis negativnosti. Postoji i onaj bolji,. verovatno Bogu blizi nacin, da molitvom i nekim napornim fizickim radom, tu istu energiju potrosis na drugi nacin…

       Izvini ako sam te „smorila“ ali se nadam da ces naci nacina da sebi oprostis, pa da u sebi osvestis sta je za tebe cisto i blisko Bogu, kakvu ljubav trazis i kako da u njoj ostvaris celokupnost ljubavi, pa i onaj telesni deo, koji je neophodan za mlade, i koji, nadam se, nije greh… Sve najbolje ti zelim!

       Број корисника који су захвалили аутору: 1
       #2470

       Мир Божији, Христос се роди

       Драга сестро Слободанка, морам да искористим оно што се прича на теми о знању, на овом примеру, а не као критика теби већ злоупотреби науке.

       ali medicina smatra da je to normalno, cak i potrebno, jer se tako oslobodis napetosti i nakupljenih nekih negativnih misli i energije. Ne znam da li medicina gresi, ali kao naucniku, meni je to logicno, jer ja znam sta rade u telu adrenalin, kortizol, testosteron, sta tacno rade i gde deluju… I nadam se da ne gresim kad mislim da to nije greh, nego neki brzi nacin da se oslobodis negativnosti. Postoji i onaj bolji,. verovatno Bogu blizi nacin, da molitvom i nekim napornim fizickim radom, tu istu energiju potrosis na drugi nacin…

       Сама си одговорила на први болдирани део, другим болдом. Ја нисам научник и не умем са стручне стране да посматрам дејство адреналина,тестестерона и осталих на организам. Али из искуства могу да ти кажем да је ослобађање енергије на тај начин не само штетно на духовном плану већ и на телесном, јер нон стоп тражи нову дозу, а кад нове дозе више нису довољне, тад долази до депресије, јер та празнина треба бити попуњена а не зна се како. Зато да кажемо ту „телесну“ енергију треба усмеравати на телесни рад, а кад се тело умори, онда на умни рад, тј молитвом, зато је монашки живот,испреплетен служењу Богу, тј молитвом и личном и саборном, и телесним радом.
       Тако што медицина каже да је „грешно“ испуштање енергије нормално и чак га подстиче, је класична злоупотреба науке.
       Прости ми грешноме

       Број корисника који су захвалили аутору: 3
      Гледање 1 чланака - 1 до 7 (од 7 укупно)
      • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.