НАСЛОВНА » Нисам као пре

Нисам као пре

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Нисам као пре

Гледање 1 чланака - 1 до 12 (од 12 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #1137
  milanmiki91
  Учесник

   Поштовани другари, имам проблем који ме мучи, као да вучем неки терет и то траје и траје. Немам среће у љубави, немам неку вољу да кренем да радим нешто, да тренирам. Пре сам био много више активан и срећан, сад имам ноћне море понекад, када се пробудим, нисам свеж, немам онај осећај да сам супер одспавао. Имам срећу што сам променио посао и сад радим са пријатним људима, здрава средина. Али све остало, рекох вам, терет. Нисам имао скоро везу, односно последњи пут када сам је имао, све ми било чудно. Девојка је хтела да излазимо само ноћу, никад преко дана, знам да се није крила да је неко не види јер смо ноћу прошли свуда и сви су могли да нас виде. Једном приликом њена мајка по њу пошаље крстић оковратник, ја сам био срећан али верујте ми, по мом сећању, крстић је спао после једног или два дана, покидао се, не знам, само сам приметио да га нема. Када сам рекао девојци да сам изгубио крстић, тј да се вероватно покидао, она је била упорна да њена мајка опет поклони крстић али ја сам некако измувао да не треба, помислећи да ту нешто не ваља. После неког времена кренула веза на лоше и раскинуо сам и од тада, ја не могу да нађем неки мир у себи, да нађем девојку, да буде чврста веза. Ја чврсто верујем у Бога и кроз живот сам избегавао лоше људе колико сам могао, имам тај дар да проценим човека кроз разговор. Не мислим ником зло, али може се рећи да неко мисли зло о мени јер има таквих. На који начин да покренем себе као некада што сам био, које молитве ујутру, увече? Знам да без чврсте воље нема ништа али ја сам решен да се вратим на старо и да одбацим свако зло ако је на мене бачено.

   #1139
   NAGA5000
   Учесник

    Помаже Бог пријатељу,

    Ево овако како би променио стање ствари у којима се сада налазиш тј. тај терет који осећаш мораш радити на себи али упорно мењати све из корена, а један од начина је кроз молитве, што се тиче молитви које би требало да изговараш можеш наћи на следећем линку https://www.crkvenikalendar.com/molitvenik.php.

    Моли се пријатељу и Бог ће ти показати како и шта треба да радиш твоје је да слушаш и чиниш како Господ каже и верујем да ће бити боље, пости када год можеш, читај књиге, причешћуј се и искрено веруј.

    Што се тиче девојке коју си горе навео да си имао мој ти је савет пусти то јер ко зна зашто је добро што сте раскинули и видиш како се то одразило на тебе стога не брини када Бог одлучи да си спреман послаће ти сродну душу на начин на који ни сам не можеш да верујеш да је могуће, и онда када се почнеш молити и радити све оно што сам ти навео горе осетићеш промене на боље јер свако ко се окрене Богу крене на боље, ја ево на тешка времена гледам као на тест Господа колико могу да издржим и да ли ћу се под свим тим притиском одрећи Господа или му се приближити још више стога не брини докле год је Господ уз тебе ниједно зло ти ништа не може и запамти СВЕ ЈЕ ДО ТЕБЕ.

    Опрости ако сам се расписао али надам се да ћеш схватити поруку нека те Бог чува као све нас и клони се зла.

    #1141
    milanmiki91
    Учесник

     Бог ти помогао друже, никакав проблем што си се расписао, битно да си навео све што је мени заиста битно. Што се тиче молитви, хвала ти заиста. Мене мучи ето то, осећам, као да нешто ради против мене, шта год започнем, изгубим вољу брзо. Нисам био такав, ја сам јако позитивна особа, челичних живаца, нисам љубоморан, не љутим се, гледам да на све муке, останем у позитивном светлу. Али ето, уназад неко време, као да се губим, искрено, отишао бих у манастир да ме неко опева, као што рекох, верујем јако у Бога, чини добро да ти се врати добро, нисам савршен верник и тога сам свестан. Послушаћу те и кренути да мењам неке ствари, да се осети. Хвала ти друже још једном.

     #1142
     NAGA5000
     Учесник
      #1143
      petar.markovic
      Учесник

       Možda se moj odgovor neće slagati sa odgovorom kakav bi Crkva dala, izvinjavam se ako uvrijedim nekog ovim ili ako griješim neka mi Bog oprosti, ali mimo molitvi Bogu, posta, ispovijedi i ostalog, što je na prvom mjestu, sa aspekta svjetovnog života, smatram da ti je neophodno da popraviš svoj socijalni život. Trebao bi se malo više posvetiti društvu mimo posla, predmetnoj komunikaciji i opuštanju, ali paziti da ne pređe u grijeh (opijanje, prejedanje, druge vrste bluda). Čovjek je društveno biće i kao takvom neophodna je sredina za mentalni razvoj i održavanje mozga. Kao računar koji vremenom kupi prašinu na komponentama, i postaje sporiji dok ne bude totalno neupotrebljiv ili se spasi laganim pravovremenim usisavanjem. Tako je i čovjeku neophodno umjereno da popriča sa prijateljima, otvori se, čuje druga mišljenja i socijalizuje se. Što se tiče ljubavi, gledaj to ovako, imao si djevojku zar to nije pozitivno? Nekome si značio i bio vrijedan i neko te volio, dok drugi ljudi možda nisu to osjetili. Poenta je da uživamo u sitnicama i da nas čine sretnima male stvari. Pretpostavljam da imaš zbrku u glavi, koja je podsvjesno ubačena nesvjesnim stresom i nemirom, potaknuta životnim nezadovoljstvom. Da bi se toga riješio neophodan je na prvom mjestu post, pokajanje i Sveto Pričešće, a onda parametri koje sam ti gore naveo. Opusti se u životu, previše je kratak da bi smo ga trošili na nerviranje, sikiraciju i stres. To je neko moje mišljenje, a ti uzmi dio koji smatraš sebi potrebnim.

       Neka nas Bog čuva.

       #1150
       milanmiki91
       Учесник

        <p style=“text-align: left;“>Što se tiče društva i socijalnog dela života, tu se jako dobro čuvam, ne dozvoljavam sebi da puno vremena provodim sa nemoralnim osobama, uvek sam za dobro druženje, priznajem, bilo je pre dosta alkohola kada se skupimo ali sada me alkohol više ne privlači, više volim laganu šetnju preko dana nego noćne izlaske do kasno, volim da budem svež i da iskoristim ceo dan od jutra. Teret koji me najviše muči, jeste taj što ne mogu naći onu pravu ljubav, kao da ih nešto odbija od mene, ne mogu se usresrediti na sport, nemam volju ništa da odradim do kraja. Da li postoji neka šansa da je neko preko magija radio protiv mene ili moje porodice, iskreno, ja ne verujem mnogo u to ali bilo je valjda na kvadraturi kruga, neko pisao o tome, kada je jedna baba rekla da magijom može zdravog čoveka da iskrivi kao prut i da mu se raspadne život, zgrozio sam se kada sam to pročitao. Sinoć sam počeo sa molitvama, radim ih ujutru, kada se vratim sa posla i uveče pred spavanje i osećam da sam smireniji no inače.</p>

        #1151

        Помаже  Бог.

        Најбоље би било да се посаветујеш са искусним духовником. Ако не можеш да нађеш неког, може ти помоћи и свештеник или чак обичан верник, под условом да имају искуства, у смислу да су прошли кроз разне врсте искушења (било лично, било преко блиских људи). И психолог ти може помоћи, ако је верник, а ако није, не значи да ти ништа неће помоћи, али ће искључити духовну страну проблема, а теби је сад потребно и да то узмеш у обзир. Разговор са неким ти саветујем зато што то што се теби дешава може имати више узрока и оно што можеш да урадиш зависи од узрока.

        Ти си рекао магија. Није вероватно, али могуће је. У том случају ти је потребан разговор са неким искусним духовником (што сам ти предложио да свакако урадиш) и бољи духовни живот: молитва, пост, исповест и причешће – друге две ствари су важније, али до њих се стиже преко прве две.

        Могуће да је депресија (на шта мени највише личи). У том случају ти је потребно да поред духовних средстава обратиш пажњу на још две ствари. Прва се састоји од обичних свакодневних ствари: шетња, боравак у природи, довољно одмора, боравак у друштву… Друга подразумева да посетиш психолога. Депресија може имати духовни узрок и са њом се бори духовним средствима, али може имати и физиолошки узрок, па ти и лекови могу помоћи. У сваком случају, ако нађеш доброг (по могућству побожног православног) психолога, то ће ти бити корисно какав год проблем да имаш.

        Могуће је да је твоје стање последица претходних грехова. Некад последице греха осетимо одмах, а некад прође неко време. Можда си нешто урадио раније, па си и заборавио. Ако је овако нешто у питању, онда ти је потребно да се молиш Богу за опроштај грехова, да се кајеш и исповедиш (свакако имаш бар неки грех, па то уради свакако).

        На основу твоје приче следи да је кључан био тај крстић од девојке. Не мора да значи да јесте, али ако јесте онда зависи да ли је то био православни крстић, па си увредио Бога што га ниси узео, или је било нешто грешно у вези са тим, па је ђаво решио да ти се освети што си исправно поступио. А можда тај случај са крстићем једноставно нема везе са твојим стањем.

        У сваком случају, најважније је на почетку сазнати разлог. У томе ти можда неко од нас помогне, али ћеш много више имати користи од разговора уживо са неком искусном особом, као што сам рекао на почетку.

        Извини ако је било дуго и што сам поновио неке ствари које су ти и други рекли.

        Остај с Богом.

        #1152
        milanmiki91
        Учесник

         Бог ти помогао друже, имам доброг пријатеља који завршава факултет Богословије и размишљао сам већ да попричам са њим у вези тога.

         Нисам склон депресији, обично паднем под лоше расположење када се повредим, имам проблем са л5 с1 али не клоним духом већ из лошег расположења кренем у боље. Овако, није ме лако избацити из такта, не нервирам се, нисам љубоморан на неког, моја основна карта кроз живот је поверење и због тога ја држим до себе само проверене особе.

         Што се тиче крстића, ја сам га радо прихватио јер волим да носим крстић мада ми било чудно што то долази од њене мајке али прихватио га без проблема, међутим, он се одмах изгубио а да ја нисам осетио. Брже боље одмах мајка те девојке да ми поклони нов и то ми било толико чудно да сам некако одбио, осетио сам да нешто није у реду, јер дуго смо се и забављали, ниједном преко дана нисмо изашли.(мало чудно, зар не?) Ја сам раскинуо ту везу и схватам да није тако требало да се заврши али не треба се враћати на прошлост. Од тог раскида, ја не могу да нађем стабилну везу, нити било какв другу. А верујте ми, ја сам са девојком поред себе још два пута срећнији. Да ли постоји та могућност да управо од њих постоји зло намењено мени? Шта год да је у питању, неће ме победити тек тако, ко год мени желео зло, не желим да се то зло врати њима него то зло мора назад у пакао. Можда све умишљам, не знам ни сам али чврсто верујем да ће ми молитве дати одговор.

         #1167
         nenad.mihailovic
         Учесник

          Pomaže Bog braćo i sestre!

          Nov sam na forumu  i nadam se da ću nekome pomoći ovde na forumu.

          Poštovani Miki,

          Čitajući tvoj problem kao da se vraćam 14 godina unazad kada sam imao slične probleme koje tebe muče.Ne bih o tome jer je jako opširno.

          Moj ti je savet da prvo nađeš duhovnika kome ćeš se u potpunosti poveriti.Sagledaj i skupi sve svoje grehove iz prošlosti koje nosiš kao teret i ispovedi se duhovniku.Pokaj se iz dubine duše jer Bog prašta ako se iskreno pokajemo.Odbaci misli ka toj osobi i njenoj majci jer dok god to ne raščistiš nećeš imati mira jer ti pričam iz svog iskustva jer je meni trebalo 10 godina da se rešim dok god nisam saznao da je Bog jedini pravi put.Uspećeš samo istrajnošću i praštanjem.Ja sam im oprostio jer Isus kaže da praštamo neprijateljima svojim.Posti i moli se i najvažnije budi istrajan jer Hristov put  nije lak i borba traje neprekidno.Iskušenja su uvek na putu.

           

           

          Slava Bogu!

          #1170
          Nikola Stevanovic
          Учесник

           1)Kao sto ti ostali kazu nadji duhovika i ispitaj… depresija moze da se javi i od rukobluda (koji je jako opasan iako lekari tvrde suprotno i izaziva mnoge probleme koji bi mogli se podudariti sa tvojim simptomima izmedju ostalom i taj sa l5 s1 po mojoj proceni-moguce da rukobludis dosta).

           2)Pitanje je isto sta si radio sa tom devojkom i koje si grehove cinio,crkva ne podrzava zabavaljanja i druge neozbiljne stvari, vec jasno se kaze ili brak ili monastvo,po mom misljenju mnogo se strada i od tog ,,zabavaljanja,,

           3)Sto se tice magije,vradzbina ne mogu one nista ako je covek pokajan,hriscanin i nije nacinio neku nepravdu itd (zato se i porazmisli sta si radio sa tom devojkom, kako ste raskinuli itd..)

           Molim te preispitaj ove stvari koje sam napisao i proveri dusu svoju

           Sve najbolje ti zelim i da resis problem koji te muci

           #1172
           milanmiki91
           Учесник

            Hvala puno na odgovorima bračo, Bog vam pomogao!

            Za sebe smatram da sam moralna i pravedna osoba, ne mislim nikom zlo, niti želim nekome da naudim ili prevarim, ne volim nepravdu pre svega i bežim od svega što ima veze sa tim. Verujem u Boga i verujem da sve što učinimo loše, da Bog sve to vidi i treba tražiti oproštaj i što se tiče te devojke, njene majke, ja nemam ništa protiv njih, niti sam ljut, mogu biti samo na sebe ljut i uvek kad treba

            Krenuo sam sa molitvama, nemam više problem sa spavanjem, misli su mi čistije, meni je drago što više ne razmišljam o nečemu što me baš ljutilo i zbog različitih uverenja u vezi politike ja sam imao male svadje sa ocem. Sada, kada pogledam iza sebe, nasmejem se zbog mojih gluposti što sam uopšte ulazio u sve to tako da se nadam da idem u pravom usmerenju i da ću da nastavim da budem bolji i bolji.

             

            Bog vam pomogao!

            #1174
            Bodin Kravljanac
            Учесник

             ,,Za sebe smatram da sam moralna i pravedna osoba…“

             Beži od takvih misli brate, brže i dalje no što đavo beži od krsta. One su, ako ne uvek bučni, onda tihi, neprimetni ubica pokajanja i molitve. Naravno, ne treba ići ni u drugu krajnost, u patetiku, ono: ,,ja sam najgori“, ali ovo je izuzetno opasno. Kako je sv. vladika Nikolaj rekao: ,,Niko od tebe ne traži, da ti sebe ponižavaš nego samo da priznaš svoju poniženost.“ Ne valja mnogo (skoro uopšte) razmišljati o svojim vrlinama, već treba da se fokusiramo na traženje svojih nedostataka i ispravljanje istih. Tzv. ,,lovljenje sebe“. Još manje o manama drugih ljudi. To je glavna i Bogu najugodnija molitva.

            Гледање 1 чланака - 1 до 12 (од 12 укупно)
            • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.