НАСЛОВНА » Molitva

Molitva

Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #3455
  Ilija
  Учесник

   Pomaze Bog. Jedno kratko pitanje.. Koliko se puta na dan moliti i kada? ,  (koje molitve citati u bolesti)?

   Број корисника који су захвалили аутору: 3
   #3456
   Slobodanka
   Учесник

    Bog ti pomogao  dragi Ilija. Dok sam ranije u sebi ponavljala Isusovu molitvu ili proste moje reci Bogu, zahvalnost sto je uz mene, sto me ne ostavlja, molbe da mi da snage da izvedem decu na put, razne molitve koje sam nalazila na internetu, dok am to radila bilo mi je biolje i lakse.

    A sada kao da mi nesto ili neko ne da da to govorim, nesto me vuce u neki mrak i nemam snage. Pocnem i ne mogu. I onda probam, pokusavam, ali stalno ulecu misli neke koje mi prekidaju mollitvu, neke zle misli, i pokusavam pokusavam… Znam da moram vise i jace i cesce… To je borba koju moram ja da izborim protiv sebe same i zla u meni, koje sam mozda i ja a mozda je nesto strano, ali svejedno, ja to moram da pobedim.

    Tako i kod tebe. Citaj bilo kole molitv i citaj, pokusaj da srce uneses u njih, da osetis zahvalnost… Pokuavaj…

    Tesko je… kod mene je sada bas tesko, ali ne smem da odustanem. I ti isto, bori se… Nije vazno koliko puta i koja je molitva, vazno je da iz srca govoris, da probas da osetis tu ljubav, Bog je u nama, oko nas, i nikad na ne ostavlja, to je najvaznije da znamo i da mu budemo zahvalni i da pustimo sebe da ga volimo celom dusom…

    Srecno dragi sine Ilija, i zelim ti da budes dobro i da ti uspe sve sto pozelis!

    Број корисника који су захвалили аутору: 2
    #3458
    Zoran
    Учесник

     ХРИСТОС ВАСКРСЕ!!!

     Колико пута на дан да се молиш, питаш нас драги у Христу брате?

     Као недостојни и грешни слуга Христа Бога нашега, из љубави према теби као Боготражитељу, усудих се да поделим са тобом љубав којом Господ по милосрђу своме посети грешно срце моје.

     Колико оброка имаш или колико пута убациш нешто у уста у току дана? Храном којим храниш своје тело које ће завршити у гробу.

     Колико пута удахнеш ваздух, а за то ти снагу даје Човекољубац Христос.

     „Молите се без престанка“ – то је Његова жеља (заповест) упућена ка нама. То се чини немогуће, али као и у телесном сазревању постоји и духовно сазревање. За мене грешника је било фасцинантно да док спаваш такође можеш да се молиш, али то су велике висине за нас грешнике које уз  помоћ благодати Духа Светога нису недостижне. У молитви драги братац, постоје такође ступњеви узрастања и доста текстова Светих Отаца наше цркве. Посаветуј се са својим свештеником и сигурно ћеш добити одговарајуће смернице.

     „Без мене не можете чинити ништа“, каже Христос Бог наш. Ово прими и у ум свој и у срце своје од речи до речо од слова до слова баш како је речено и написано. Значи да се без Њега не можемо ни молити. Наша је воља и наша је жеља и наша је снага коју желимо да уподобимо Господу нашему и Спаситељу нашему. Тражи, куцај и Свеблаги Учитељ ће ти отворити непресушне ризнице Своје и научити те искреној молитви.

     Значи, свештеник савет, твој труд и твоја жеља и Бог ће све то позлатити.

     Праштај мени грешноме драги брате Илија.

     Помени ме грешника у молитвама својим,

     Грешни слуга Христа Бога,

     Зоран

     Број корисника који су захвалили аутору: 2
    Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
    • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.