НАСЛОВНА » Magija

Magija

Гледање 1 чланака - 1 до 6 (од 6 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #3487
  Marko
  Учесник

   Помаже Бог,да ли магија успева кад је неко баци,како се скида магија.Има ли неко књигу у пдф.

   #3489
   Zoran
   Учесник

    Драги брате Марко,

    Магија = демонски свет = зло!

    Свако бајање, врачање је призивање демонских сила.

    Успева код оних који верују у то. Демонска сила запоседа слабе у вери и који имају искривљену представу о вери и који не верују у Бога у Тројиции који кажу „има нека сила“.

    Ако је некога запосела демонска сила, зна се ко има благослов да може да чита молитве за ослобођење односно ко има благослов за егзорцизам.

    За хришћанина Православца, Христовог војника су то трице и кучине. Без Христовог допуштења демони нису могли ни у свиње да уђу. Наоружај се том мишљу.

    Зато брате мој мани се тих глупости.

    Погледај следећи видео: https://www.youtube.com/watch?v=J2–9XMlEFI

    Свако добро од Господа и Спаса нашега Исуса Христа,

    слуга Христа Бога, распетога и васкрслога,

    Зоран

     

    Број корисника који су захвалили аутору: 2
    #3490
    Marko
    Учесник

     Хвала ти и Богу Слава.

     Број корисника који су захвалили аутору: 3
     #3493
     Zoran
     Учесник

      Јединоме Богу у Тројици,

      Оцу,  Сину и Светоме Духу слава и хвала за све!

       

      Грешни слуга Христа Бога, распетога и васкрслога,

       

      Зоран

      Број корисника који су захвалили аутору: 2
      #3499
      Урош
      Учесник

       Бог ти помогао брате Марко,

       Магија дефинитивно постоји, то видимо из Дјела апостолских:

       <span style=“color: #000000; font-family: ‘PT Serif’;“>16. Догоди се пак кад иђасмо на молитву да нас срете једна робиња која имаше дух погађачки и гатајући доношаше велики добитак својим господарима. 17. Ова пође за Павлом и за нама, и викаше говорећи: „Ови су људи слуге Бога Вишњега, који нам јављају пут спасења.“ 18. И овако чињаше много дана. А када се Павлу досади, окрену се и рече духу: „Заповедам ти именом Господа Исуса Христа, изиђи из ње!“ И изиђе у тај час.“</span>

       Из овог одјељка видимо и чије је то дјело (демонско) и како са тим треба поступати (игнорисати магију а у нападним ситуацијама се молити Господу).

       У крајевима у којима живимо, поготово руралним подручјима можемо срести на разне облике магије.  Често се поједини врачари представљају као доброћудни и склони помоћи (као и жена која је препознала апостоле и јавно говорила да они јављају пут спасења), међутим ни они сами не схватају да упркос њиховим напорима Богу магија није угодна нити по вољи. Овакав менталитет и склоност ка мађијању потиче од нашег предхришћанског паганског живота гдје су врачеви лијечили људе уз помоћ трава и магија док још нисмо познавали Бога (и данас се на руском ријеч љекар каже врач).

       Ми као православни хришћани не смијемо ни под коју цијену да се окрећемо било каквим ситним  сујеверјима а камоли озбиљним магијским ритуалима.

       Као одговор на твоје питање испричаћу ти једну причу из свог села:

       Жена врачара је имала сина који се женио два пута, међутим непрекидно је гатала своме сину и снајама тако да он није могао имати мира у браку. Трећи пут се оженио смјерном женом из вјерујуће породице која је живјела литургијским животом (редовно се молила, исповиједала, причешћивала и одлазила на литургије). Након пар мјесеци озлојеђена мајка обратила се насамо снаји и питала „зашто не могу ништа да ти урадим ?“.

       Дакле људима који живе по Христу, магија не може ништа, а чак и ако може (ако духовно ослабимо) треба то примити у виду искушења и обратити се Богу.

       #3508
       Љубица Б
       Учесник

        Поштовани уколико неко покушава магијом – негативном енергијом или неким нечасним демонским радњама да наруши мир у православној породици, треба читати акатист Светом Кипријану и Јустини

        Акатист светом свештеномученику Кипријану и светој мученици Јустини

        и молитву Светог Кипријана – има у свакој нашој црквеној продавници да се купи, и бројне Псалме, молитве за заштиту од нечистих сила…..

        Бог Вам дао мир

       Гледање 1 чланака - 1 до 6 (од 6 укупно)
       • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.