НАСЛОВНА » Крштење погружењем

Крштење погружењем

Форуми ДРУЖЕЊЕ ЧЛАНОВА Крштење погружењем

Гледање 1 чланка - 1 до 2 (од 2 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #1168
  Анонимни

   Помаже Бог драга браћо и сестре.

   Ја сам се крстио ове године у осми септембар (на мој рођендан) . Ја сам пре крштења очекивао да ћемо потпуно уронити у воду али није тако било. Ја сам веровао да свештеник који ме је крстио све правило ради , али сада се плашим да то није било правилно јер ме је крстио преливањем воде на глави а чуо сам од упокојеног Оца Данила Сисојева у једном снимку да је то врло погрешно.

   Шта да радим? Осећам се врло збуњено.

   #1169

   Помаже Бог, Никола.

   Ти си крштен, у то нема сумње. Начин који ти описујеш (многи од нас тако су крштени, а да то не знају) није сасвим правилан, али се прихвата; односно није најбољи, али је добар.

   О. Данил Сисојев је у праву и заиста би свештеници требало да воде рачуна о томе, али ако је свештеник већ тако крстио, то је готово. Ниси ништа згрешио и не можеш се крстити поново. Твоје крштење је пуноважно, можеш учествовати у светим тајнама и после смрти (ако будеш достојан) ући у Рај.

   Ако желиш да будеш потпуно миран, могу се потрудити да нађем књигу у којој сам нашао неколико сведочанстава ране цркве да се још тада дешавало да се људи крсте на начин на који си ти крштен. Али, кажем ти, немаш разлога да мислиш о томе.

  Гледање 1 чланка - 1 до 2 (од 2 укупно)
  • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.