- This topic has 2 одговора, 2 гласа, and was last updated Постављено пре 2 недеље, 4 дана by .
Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
Гледање 1 чланка - 1 до 3 (од 3 укупно)
- Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.
› Форуми › ГЛАВНИ ФОРУМ › Јеремија 29,7
Помаже Бог,
Данас сам чуо за стих који иде отприлике овако ”тражите просперитет у граду у који сам те (вас?) послао”.
Потражио сам овај стих у Православном Светом Писму и нисам га могао наћи (глава 29.).
Да ли неко зна зашто?
У Христу,
Александар
Помаже Бог,
Ево шта пише у Даничићевом преводу 29-те главе пророка Јеремије:
+++
А ово су ријечи у посланици коју посла пророк Јеремија из Јерусалима к остатку старјешина заробљенијех и свештеницима и пророцима и свему народу што га пресели Навуходоносор из Јерусалима у Вавилон,
Пошто отиде из Јерусалима цар Јехонија и царица и дворани и кнезови Јудини и Јерусалимски, и дрводјеље и ковачи,
По Еласи, сину Сафанову, и Гемарији, сину Хелкијину, које сла Седекија, цар Јудин, у Вавилон к Навуходоносору, цару Вавилонском; и у књизи говораше:
Овако вели Господ над војскама, Бог Израиљев, свему робљу које преселих из Јерусалима у Вавилон:
Градите куће и сједите у њима; садите вртове и једите род њихов;
Жените се и рађајте синове и кћери; и синове своје жените, и кћери своје удајите, нека рађају синове и кћери, и множите се ту и не умаљујте се.
И тражите добро граду у који вас преселих, и молите се за њ Господу, јер у добру његову биће вама добро.
Јер овако вели Господ над војскама, Бог Израиљев: Немојте да вас варају ваши пророци што су међу вама и ваши врачи, и не гледајте на сне своје што сањате.
Јер вам они лажно пророкују у моје име, ја их нијесам послао, говори Господ.
Јер овако вели Господ: Кад се наврши у Вавилону седамдесет година, походићу вас, и извршићу вам добру ријеч своју да ћу вас вратити на ово мјесто.
…
+++
7-ми стих каже: “И тражите добро граду у који вас преселих, и молите се за њ Господу, јер у добру његову биће вама добро.”
Пуно хвала Милета!
У Христу,
Александар
Тренутно је 167 посетилаца на форуму - регистрованих (0), гостију (167).
Највећи број посетилаца на форуму је 387, на датум 21. август 2024., 01:44.