НАСЛОВНА » Дисање током молитве

Дисање током молитве

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Дисање током молитве

Гледање 1 чланака - 1 до 5 (од 5 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #1219
  nemanja.vasic
  Учесник

   Помаже Бог да ли ми неко може помоћи како правилно дисати током молитве.

   Поздрав ,Немања.

    

    

   #1220

   Бог помогао, имењаче.

   И кад се молиш, и кад се не молиш, дишеш нормално. Чуо сам да они који су напредовали током Исусове молитве имају и дисање у складу са тим, али немој то да покушаваш. Усредсреди се на молитву (притом највише на своју грешност), а мани се свега осталог. Једино ако нађеш неког веома искусног духовника, који те може упутити на тако нешто, а да притом избегнеш све опасности које би могле да наиђу. То важи за било које духовно делање које превазилази уобичајене активности једног верника.

   Број корисника који су захвалили аутору: 2
   #1260
   зоран
   Учесник

    Бог помогао

    Ваљало би да мало образложиш питање.

    #1262
    Bodin Kravljanac
    Учесник

     Нисам исихаста, не познајем ниједног, али читајући отачке књиге стекао сам утисак да током произношења ,,Исусове молитве“ монаси контролишу дисање не из неких (лажно) узвишених побуда, као н. пр. будисти када покушавају да прекину ток мисли, него се просто навикавају на непрестану молитву. Из истих разлога из којих спортисти раде склекове и друге вежбе – да им ,,уђу“ у тело и ум. Тиховањем може било ко да се бави (дисање је, у суштини, небитно), чак и деца, најважније је молити се са искреношћу и пажњом. Али ко хоће да се извежба то да чини у сваком тренутку (док спава, ради, или вози аутомобил – што може бити изузетно опасно) не би ваљало да практикује без свог духовног ,,тренера“. Има људи који су због неразумне употребе погинули, сишли с ума, погордили се.

     Број корисника који су захвалили аутору: 3
     #1354
     nemanja.vasic
     Учесник

      Помаже Бог брате некако превише механички дишем дешава ми се кад је дугачка Молитва да се задишем и не могу до краја да је урадим

      Поздрав Немања

     Гледање 1 чланака - 1 до 5 (од 5 укупно)
     • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.