НАСЛОВНА » Агресиван пас?

Агресиван пас?

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Агресиван пас?

Гледање 1 чланка - 1 до 4 (од 4 укупно)
 • Аутор
  Поруке
 • #3036
  Анонимни

   Преко пута мене се налази једна кућа где живи ромска породица која нема никакву капију, из које неретко излази женски пас од можда 3-4 године који уме бити јако агресиван. У задње време је добила 10ак малих штенаца и постала је јако територијална, напада пролазнике на улици, мене још није али моју мајку јесте, једном сам приликом спасао дете од крвничког напада и пре сат времена је напало неку девојку са момком. Иде јој пена на уста и режи, шта су били пар инцидената сад је свакодневно нападање пролазника, малтене требам да држим фиге да ће бити код њих у кући кад изађем на улицу, а врата су им отворена па свако мало излеће.

    

   Са дотичном породицом је немогућа комуникација, тј. они игноришу све иако је више нас апеловало културно неколико пута. Шинтери не желе да дођу док пас некога не уједе већ, а деца стално пролазе одавде до основне школе, сада мање јер је распуст.

    

   Сад оно што ме занима је да ли је грех да је прегазим колима? Ја стварно више не знам за друго решење, побеснео сам када ми је пас напао мајку а дотични и даље избегавају комуникацију са комшилуком. Немам срца да убијем животињу, видим да има и мале куце али дошло је до те мере да не смем да пустим мајку до продавнице а ја са мотком идем. Евентуално да се договоримо у комшилуку и да их отрујемо.

    

   Што је најгоре, и тих 10ак штенаца ће порасти и вероватно ће то тек бити проблем, а комшије као да им је занимљиво то што нико не сме да им приђе кући, рекао би човек да је у питању сиромашна кућа, они им дају да једу живо црвено месо (свињетину итд).

    

   Улица је слепа и сви морамо да прођемо ту кућу пре него што изађемо на главну, а пас ,,стражари,, на почетку улице.

   Како решити ово а не огрешити се?

   #3038
   Анонимни

    Да ме не схватите лоше, нисам неки око за око човек. Него сам се данас наљутио јако, што је уопште дошло до оваквог проблема, сад сам се већ мало смирио али мора да се реши некако.

    #3040
    Анонимни

     Боже опрости, данас у бесу написах ово, не бих наравно смео да наудим некоме. Надам се да разумете поенту, занемарите мој излив нервозе.

     #3044
     Анонимни

      Брате,

      Не знам како пре да почнем одговор, али надам се да ће ти бити од помоћи и да ћеш га у миру примити.

      Одговор се заправо намеће сам. Пас никога није ујео и највероватније и неће!

      Пас није човеков непријатељ! Већина људи страхује од паса сасвим ирационално. Ако пса игноришете и идете право, и он схвати да нисте за њега опасност и претња, он ће вас оставити на миру. Неопходно је сасвим смирено проћи поред пса. Чак и ако ти он сасвим приђе да те помирише, апсолутно не значи да ће те ујести. Чак и да је чопор паса, само иди смирено и право и не упућује им гестове који наговештавају агресију.

      Они немају зашто да уједу човека који њих не напада. Неки пси су у складу са својом генетиком једноставно, популарно у народу речено: ђевкалице! Због тога су врло територијални и једноставно лају на сваког пролазника.

      Исто је и са псима међу собом. Вероватно си видео да некад дође до сукоба између паса који се спонтано сретну у парку. Али то је само зато што су оба пса реаговала. У случајевима када се нађу флегматични лабрадор и агресивна чивава — нема туче! Зашто? Зато што лабрадор уопште не реагује.

      Одгледај неки видео Цезара Милана на тему комуникације са псима и успостављања људске доминације и научићеш многе цаке у вези са комуникацијом са псима. Пас не жели да доминира над човеком. Он само жели сигурност. А човек је за њега алфа.

      Помозите ако сте у могућности да се штенци удоме и да се комшијама постави ограда: нпр. од жице или неке тарабице рецимо. Или нпр. палете које се могу наћи бесплатно.

      Не знам колико метара има, али ако бисте  направили радну акцију, решили бисте ствар. Такође, нађите неку особу међу вама која ће моћи са њима да се договори око ограде. Можда је то и њихова жеља, али нису у могућности да се организују за толико. Али нађите неког благог и смиреног да би се са њима договорио.

      Мислим да је лакше да се конструктивно организујете и да помогнете људима, него да се још ко зна колико дуго нервирате и страхујете.

       

       

       

      Број корисника који су захвалили аутору: 1
     Гледање 1 чланка - 1 до 4 (од 4 укупно)
     • Морате бити пријављени да бисте одговорили у овој теми.