НАСЛОВНА » Одговор на: Crveno slovo nedelja

Одговор на: Crveno slovo nedelja

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Crveno slovo nedelja Одговор на: Crveno slovo nedelja

#921

Помаже Бог!

Мој начин размишљања: грех је СВЕ што нас одваја од Господа.  Ако би нас „завртање шрафова недељом“ одвајало од Господа, онда би било грех. Но, и живети морамо, па и радити.  Сам Господ Исус Христос нагласио је да није човек ради суботе, него је субота ради човека (субота као старозаветни дан посвећен Богу).  Формално не радити ништа празником је управо то – ништа!  А ко ће спремити ручак за породицу?  А ко ће поспремити после ручка, опрати посуђе?  А ко ће закачити слику на зид ако се ексер извуче?  А ко ће разместити постеље за спавање?….

Директније речено: не сматрам да је грех завртање шрафова, пеглање или уређивање куће недељом.  Чак шта више, сматрам да јесте грех (скоро) потпуно мировање у дому, уместо добре животне динамике (учешће на светој Литургији, боравак са породицом у или ван дома, заједничка радост у Богом-даном дану, посета драгим пријатељима, болеснима, старима, затвору, …, па чак и лакши породични послови, уз умно и срдачно посвећење тих послова и себе самих Господу).

—–

Успут, као стари члан (и годинама и стажом), подсетићу све новије чланове да су разговори на овом форуму суштински исто што и живи разговори очи-у-очи, тако да се предпоставља неки од пригодних православних поздрава на почетку и крају поруке, и потпис личним именом (пошто корисничко име није увек и лично име). Разлог – овде смо једнако као и у храму. О детаљима се може видети на: https://www.forumsvetosavlje.org/pravila-foruma/

Праштајте и свако добро од Господа.

Милорад