НАСЛОВНА » Одговор на: Осећам мржњу према своме оцу.

Одговор на: Осећам мржњу према своме оцу.

Форуми ГЛАВНИ ФОРУМ Осећам мржњу према своме оцу. Одговор на: Осећам мржњу према своме оцу.

#867
Predrag.3.11
Учесник

    Помаже Бог! На жалост доста ми је познат осећај мржње према оцу. Моји родитељи су разведени и то је било веома болно и са лошим последицама.

    На мојим грешкама сам научио да се не треба расправљати са родитељима јер расправа квари и онако данас компликоване породичне односе па може довести и до мржње. Родитељи сматрају да чине најбоље што умеју и могу за за своју децу, често и не свесни својих лоших поступака па је потребно бити стрпљив са њима и обраћати им се са љубављу. Ако нас неки њихов поступак што би се рекло истера из такта, опет је боље да прећутимо па када се некад касније примиримо, онда лепо попричамо о проблему и ако је могуће са њима пронађемо неки компромис и разумевање.

    Потребно је знати и то да по светим оцима, лоши односи са родитељима у нашој души стварају немир. Кршећи Божју заповест поштуј оца свога и матер своју… ми одгонимо Духа Светога од нас, те нама нечастиви манипулише а што је веома лоше за наше духовно стање а што значи да ни ми нисмо „цвећке“ па није исправно да сву кривицу сваљујемо на „лоше“ родитеље.

    Свако добро…