НАСЛОВНА » Одговор на: Blud

Одговор на: Blud

Форуми ДРУЖЕЊЕ ЧЛАНОВА Blud Одговор на: Blud

#793
Иван
Учесник

  Помаже Бог!

  Све што наноси штету твојој души и телу је грех. Грех је кад нешто радиш, а то што радиш буде штетно по твоје здравље, било духовно, било телесно. Резултат грешног чињења је увек лош и штетан.
  <p class=“MsoNormal“><span lang=“sr-Cyrl-RS“>Када се загледаш мало боље у те речи, варање, блудничење, можеш и сам да закључиш да ту нешто није у реду. Ту на првом месту вараш себе, јер си некоме дао реч да ћеш бити веран и одан (било да је брак, веза, пријатељство, посао или било шта друго у питању), а ниси то одржао, савест ће те гристи због тога кад тад. Онда ћеш тим поступком нанети бол супротној страни, изгубићеш поверење ближњег и тако даље.</span><span lang=“sr-Cyrl-RS“> И погледај сад, колико тешкоћа, губитака и компликација због једног греха настаје. </span></p>
  Човек увек има две опције на располагању. Прва је да верује Богу и Његовим заповестима и да се не предаје греху и да себе спасе од непотребних невоља. Друга опција је да не верује Богу и Његовим заповестима, да ипак окуси грех па да се сам увери у штетност истог. Када човек једном окуси грех, он истог часа престаје да буде оно што је био пре њега. Просто ће осетити да је учинио нешто што није требало. Е сад, неко одмах послуша глас савести па престане да греши, а неко своју савест потисне у себе па настави са грехом.

  Грех само тренутно доноси сладост, а после тога је празнина, која се са вишегодишњим упражњавањем  све више продубљује. Докле? Све дотле док се човек поново не окрене ка Богу кроз покајање.
  <p class=“MsoNormal“><span lang=“sr-Cyrl-RS“>Те промене од доброг ка лошем можеш најбоље да видиш код млађих људи чије је лице било мирно, тихо, благочестиво, лице које зна за срамоту јер поцрвени на непримереност, а онда када се одједном преда ноћним изласцима, алкохолу, блуду, лице се промени, постаје хладно, изморено, бледо, грубо, очи слободне у опхођењу итд.</span></p>
  Свако добро од Господа.

  Иван

  Број корисника који су захвалили аутору: 3